1) Ком­п­лек­с­на и гъв­ка­ва фор­ма на тър­го­вия със сто­ки и ус­лу­ги. В ши­рок см.: до­го­вор­но по­е­ма­не на за­дъл­же­ние за оказ­ва­не на оп­ре­де­ле­ни ус­лу­ги за оп­ре­де­лен срок (напр.съ­о­б­щи­тел­ни ус­лу­ги: пол­з­ва­не на те­ле­фо­нен или те­лек­сен пост,по­лу­ча­ва­не на пе­ри­о­дич­ни из­да­ния; би­то­ви ус­лу­ги: пе­ри­о­дич­но по­чис­т­ва­не, коз­ме­ти­ка; по­лу­ча­ва­не на кни­ги, те­а­т­рал­ни би­ле­ти; из­пол­з­ва­не на спор­т­ни съ­о­ръ­же­ния и т.н.). В те­сен см.: пред­ва­ри­тел­но до­го­вор­но по­лу­ча­ва­не на пе­ри­о­дич­ни из­да­ния за оп­ре­де­лен пе­ри­од. А. би­ват пла­те­ни и без­п­лат­ни. Пла­те­ни­те фор­ми са най-раз­лич­ни - або­на­мен­т­ни так­си, пред­ва­ри­тел­но зап­ла­ща­не (пред­ва­ри­те­лен А.), те­ку­що пла­ща­не и т.н. За на­сър­ча­ва­не на про­даж­би­те це­на­та на А. мо­же да бъ­де по-нис­ка от це­ни­те на от­дел­ни­те сто­ки (ус­лу­ги), вклю­че­ни в не­го. Пра­вил­ни­ят под­бор на без­п­лат­ни­те А. е фак­тор за ко­му­ни­ка­ци­он­ния ус­пех на фир­ме­ни­те из­да­ния.

2) Са­ма­та так­са за пре­дос­та­вя­не на раз­лич­ни ус­лу­ги в сфе­ра­та на съ­о­б­ще­ни­я­та (напр.пол­з­ва­не на по­щен­с­ка ку­тия, те­ле­фон), на кул­ту­ра­та и пр.

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.8082
GBP2.4796 2.4887 2.2803
от 00:24 28 Март 2024 повече »
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
Статистическият институт прави двойна проверка на цените От няколко месеца Националният статистически институт (НСИ) прави двойна проверка на цените, по които се изчислява инфлацията. Търговските вериги...