Настаняване в дом за стари хора

 

Право на ползване на дом за стари хора имат всички лица, които се нуждаят и по тяхно желание изберат съответен доставчик на услугата.

  • Подава се молба – свободен текст, съответно до: директора на дирекция "Социално подпомагане" за социални услуги, които са държавна дейност; кмета на общината – за социални услуги, които са общинска дейност; органа на управление, когато доставчикът на социални услуги е търговско дружество.
  • Прилага се копие от документ за самоличност за справка;
  • Прилага се личен амбулаторен картон, ако има такъв;
  • Прилага се копие от решение на ЛКК, ТЕЛК, РЕЛКК, НЕЛК, ЦЕЛКК, ако има такъв;
  • Прилагат се други документи изисквани от доставчика;

По всяка постъпила молба се извършва социална оценка на потребностите на лицето от социални услуги и се изготвя доклад-предложение. Въз основа на доклада се издава заповед за предоставяне ползването на дом за стари хора.

Доставчикът на социални услуги предоставя на потребителите проект за договор, описание на социалните услуги в дома, опита и квалификацията на персонала, условията и правилата за ползване на услугите.

В дома за стари хора се извършва оценка на нуждите на всеки потребители и се изготвя индивидуален план, който се оценява на всеки шест месеца.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Никола Николов 19.02.2013 | 11:21
Здравейте! Пиша ви като съпричастен към съдбата на мой познат, който се нуждае от спешни социални грижи. В момента е на 69 навършени години и е в незадоволително клинично здраве с диагноза мозъчен инсулт. Трудно подвижен е и в несъстоятелност да се грижи сам за себе си. Разведен е със съпругата си от дълги години не поддържа връзка със нея и неговите дъщеря и син. Адекватен е и може сам да взема решения. Има придобита пенсия в размер около 300 лева и се интересува дали е възможно с тези доходи да бъде настанен в социално заведение за грижи на възрастни хора. В момента живее в домът на негов приятел, който се грижи за него и за възрастната си майка.От негово име Ви благодаря предварително за вниманието. 19.02.2013г. гр. Русе Н.Николов
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив