Нови тежки икономии очакват Гърция

14.09.2017 | 13:00
по статията работи: econ.bg
След като бъде постигната основна цел за излишък, остатъчните приходи ще бъдат насочени към увеличаване на програмата за доходите от социална солидарност за 2017 г. за гърците, които са най-тежко засегнати от строгите икономии
Нови тежки икономии очакват Гърция
Снимка: под лиценза на creative commons

Гръцките власти ще изпълнят ангажиментите си, както са изложени в последната заемна сделка с международните кредитори, въпреки че това ще доведе до необходимостта от допълнителни мерки за строги икономии през следващата година, съобщи високопоставен държавен служител.

Има редица възможни сценарии между този на чистия изход, който премиерът Алексис Ципрас предпочита, и перспективата за нова кредитна линия за Гърция, каза официалният представител. 

По отношение на перспективата за по-строги икономии през следващата година, служителят каза, че смята, че през следващата година няма да има големи различия в фискалните цели. 

„Ако има такава, ще видим какво ще се случи, но са поели ангажимент за постигане на целта от 3,5% от брутния вътрешен продукт“, се казва в официалното изявление на служителя, цитирайки целта за първичните излишъци, поставена от кредиторите.

След като бъде постигната основна цел за излишък, остатъчните приходи ще бъдат насочени към увеличаване на програмата за доходите от социална солидарност за 2017 г. за гърците, които са най-тежко засегнати от строгите икономии, но също така и за изплащането на държавни дългове към частния сектор и растежа програми.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...