2411 трафопоста у нас се намират в блокове

17.10.2012 | 10:20
по статията работи: Петър Чернев
Продължва огледът след взрива в Бургас
2411 трафопоста у нас се намират в блокове

В България има 2411 трафопоста в или близо до жилища. Това стана ясно, след като взрив избухна в центъра на Бургас в нощта срещу вторник.

Експлозията стана в трафопост, който се намира в мазето на жилищна кооперация. Инцидентът се размина без жертви, леко ранени са някои от жителите на блока. Унищожени са 3 квартални магазинчета, с които хората си изкарвали хляба. Четири семейства пък са спали на хотел, информира bTV.

Междувременно продължава огледът на щетите след взрива на съоръжение с високо напрежение на ЕВН в Бургас, при който бяха разрушени напълно първите два етажа на жилищен блок. Специалистите на ДОТИ все още не са установили точните причини за експлозията, след като късно вчера стана ясно, че трафопостът, за котйо се предполагаше, че е гръмнал, е непокътнат.

Снощи в града са пристигнали австрийски експерти, които днес ще направят оглед на място и ще започнат собствено проучване на инцидента, информира БНТ.

ЕВН ще поеме всички разходи по ремонта на сградата, както и прилежащата територия, разрушена при взрива. Хората, които не могат да се върнат в домовете си, ще останат настанени в общинските жилища. Създадена е специална комисия, която ще работи по спешната организация на ремонтните дейности, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия главният архитект на Бургас Веска Илиева.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...