ЕС ще узакони плана за борба с глобалното затопляне в началото на 2009 година

14.03.2008 | 11:31
по статията работи: econ.bg
Според словенския премиер Янез Янша пакетът от мерки за борба с глобалното затопляне трябва да получи пълно политическо одобрение от всички европейски държави до края на тази година
ЕС ще узакони плана за борба с глобалното затопляне в началото на 2009 година


Лидерите на страните-членки на ЕС дадоха ясен знак, че ще превърнат амбициозния план за борба с климатичните промени в закон до началото на следващата година, съобщава EUbusiness.com.

Според словенския премиер Янез Янша пакетът от мерки за борба с глобалното затопляне, който включва ограничаване на вредните емисии газове и увеличаване на възобновяемите източници на енергия, трябва да получи пълно политическо одобрение от всички европейски държави до края на тази година. "След това ще трябва да бъде намерен общ език по въпроса и с Европейския парламент най-късно до края на януари 2009 година", добави Янша.

От ЕП също потвърдиха, че ще насочат усилията си за решение на въпроса до началото на 2009 година. Обичайно процедурите около приемането на закон по толкова сложен и мащабен проблем отнемат години.

Основната цел на тези екстремно бързи действия е желанието на европейските институции да осигурят по-добра позиция за ЕС при старта на международната конференция на ООН по въпросите около климатичните промени. Конференцията ще се проведе през декември 2009 година в Копенхаген, като основната й тема ще е как да бъде урегулирано ограничението на парниковите газове след изтичането на действието на Протокола от Киото през 2012 година.


Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
Малка колекция от бисерите в "Прогнозата за времето шоу" с Емо Чолаков:  - Гърми, не гърми – имайте слънчев следобед!  - Като погледне човек картата – едни слънца… като...
На този ден 13.01   1610 г. – Галилео Галилей открива спътника на Юпитер Калисто. 1822 г. – В Гърция приет дизайна на сегашния национален флаг. 1854 г. – Във Филаделфия...