Новият Семеен кодекс ще доведе до увеличаване на разводите, прогнозира адвокат

25.03.2008 | 15:12
по статията работи: Петър Чернев
60% от хората в страната все още вярват в институцията "брак", сочи изследване
Новият Семеен кодекс ще доведе до увеличаване на разводите, прогнозира адвокат

Държавата трябва да подпомогне развитието на младите семейства и техните деца. Това каза днес адвокатът Мария Тодорова по време на пресконференция на Асоциация "Общество и ценности" на тема: "Предвижданите промени в Семейния кодекс - удар върху институцията на брака".

По думите й, познаването на правото в България не е на високо ниво и мисленето в страната се развива основно в насока извличане на дадени позитиви или негативи от закона. Тодорова добави, че очаква броят на разводите в страната да се увеличи след приемането на новия Семеен кодекс.

Въвеждането на улеснената процедура за развод в него и възможността бракът да се разтрогне при наличието на съгласие за това само на единия от двамата партньори ще доведе до задълбочаване на кризата в брака като институция в България, заяви Стоян Георгиев, председател на Асоциация „Общество и ценности”.

Въвеждането на идеята за двойки, които нямат сключен брак, и включването на понятията ”фактическо съжителство” и „фактически брак” в Семейния кодекс е равностойно на обществена безотговорност, заяви още Георгиев.

Резултати от скорошно изследване показват, че все още 60% от хората в страната подкрепят брака като институция. Това показва, че по-голямата част от хората у нас подкрепят семейството и брака, допълни Геогриев.

Той добави, че друг основен проблем в предложения нов Семеен кодекс е липсата на мерки за преодоляване на демографската криза.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
Касиерка в банката: - Кажете номер на лична карта! Клиентка: - На моята ли? - Ако можете, кажете на моята!!!
На този ден 07.10   3761 пр.н.е. – Ден, в който е създаден света, съгласно юдаизма. 1571 г. – Състои се битката при Лепанто, Гърция, в която флотата на Османската империя е...