Лятото оказа влиянието си върху БФБ

14.08.2013 | 18:00
по статията работи: Момчил Лалев
SOFIX се повиши с 0,23%, достигайки до 446,23 пункта
Лятото оказа влиянието си върху БФБ

След края на търговията днес (14 август) индексите на "Българска фондова борса - София" (БФБ-София) приключиха с ръстове.

SOFIX се повиши с 0,23%, достигайки до 446,23 пункта. BG40 отбеляза ръст от 0,05% до 152,79 пункта. BGTR30 отчете повишение от 0,07% до 325,47 пункта.

BGREIT се изкачи с 0,55%, достигайки до 88,38 пункта, а CGIX регистрира повишение от 0,01% и достигна до 100,12 пункта.

Търговията на пазара на акции на БФБ приключи с общ оборот от 338 хил. лв. Книжата на Енергони АД-София отчетоха оборот от 30 000 лота, при средна цена от 0.007 лв. за брой. Тези на Зърнени Храни България АД-София отчетоха оборот от 85 650 лота, при средна цена от 0.411 лв. за брой.

"Търговията на БФБ в сряда доказа, че седмицата ще се окаже една от най-слабите по отношение на оборотите на търговия и движението на цените на акциите. Летните настроения и липсата на съществени новини, освен относно макроданните за слабия растеж на икономиката, повлияха на оборотите с компонентите на индекса SOFIX". Това коментира Цветослав Цачев, ръководител "Анализи" в "Елана трейдинг", пред Econ.bg.

"Само книжата на Софарма успяха да се наредят сред най-търгуваните на борсата, където лидер по оборот бяха жилищните компенсаторни инструменти. Сделките с тях най-вероятно се дължаха на прехвърляне в портфейли на институционални инвеститори, тъй като спекулантите не са се интересували от позицията през последните два месеца", каза още той.

"От по-ликвидните дружества най-съществена промяна отчетоха книжата на Химимпорт и Зърнени храни, които се търгуват по-често от борсовите играчи. Сделките с тези две акции обаче бяха много малко и не показват интерес за покупки към момента", допълни експертът.

*Статията е коментарна и не е препоръка за търговия.


Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...