Кабинетът оптимизира структурата на Пътната агенция

20.12.2017 | 16:00
по статията работи: econ.bg
Предвижда се създаването на две нови дирекции - „Информационни технологии и системи" и „Пътна безопасност и планиране на дейностите по републиканската пътна мрежа"
Кабинетът оптимизира структурата на Пътната агенция
Снимка: Пресцентър на МРРБ

Правителството одобри промени в Правилника за структурата, дейността и организацията на работа на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). С тях се цели оптимизиране на структурата и ефективността на работа в нея. Промените ще са в рамките на съществуващата численост на АПИ, като се предвижда вътрешно преструктуриране. Числеността на централна администрация се увеличава за сметка на числеността на специализираните звена.

Предвижда се създаването на две нови дирекции - „Информационни технологии и системи" и „Пътна безопасност и планиране на дейностите по републиканската пътна мрежа". Ще бъде създаден нов отдел в дирекция „Пътни такси и разрешителни", който ще осъществява функции по администриране на приходите, постъпили от таксите за ползване на републиканските пътища, и ще поддържа националния електронен регистър на доставчиците на услуги за електронно събиране на такси. С оглед разширяване на функциите и вменяването на нови задължения, в част от административните звена в агенцията са планираните вътрешноорганизационни структурни промени, касаещи промяна в числеността на определени дирекции от централна администрация и специализираните звена.

Основните функции на дирекция „Информационни технологии и системи" са свързани с осъществяване на дейности по стратегическото планиране на дейностите в областта на информационните технологии, планиране и осигуряване на поддръжката и развитието на инфраструктурата на информационните технологии и приложните информационни системи в агенцията. Дейността на новосъздадената дирекция ще бъде свързана с организирането, координирането и контрола на информационните системи, както и осигуряването на непрекъснато техническо наблюдение и поддръжка на бази данни на агенцията и тяхната работоспособност. Същевременно дирекция „Пътна безопасност и планиране на дейностите по републиканската пътна мрежа" ще има за цел планиране мерки за подобряване на състоянието на съществуващата и изграждането на нова пътна инфраструктура, така че да се предотвратят, респективно намалят пътнотранспортните произшествия в страната. От особена важност сред компетентностите идентифицират приоритетните участъци с концентрация на пътни транспортни произшествия.

Други вътрешноорганизационни структурни промени в агенцията касаят прехвърляне на функции от една дирекция на друга, намаляване и увеличаване компетентностите на някои дирекции с оглед избягване на дублиращи се функции между звената и прехвърляне на някои от тях към новосъздадените дирекции.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Американката: - Oh, my God! Българката: - А, не ми говори, моят и той е една гад...
На този ден 06.11   1315 г. - Данте Алигиери е осъден на доживотно изгнание от Флоренция, а ако се върне е заплашен от изгаряне на клада. 1521 г. – Фернандо Магелан достига със 115 души...