Държавна подкрепа за промотирането на български стоки и услуги в Китай

13.02.2019 | 17:35
по статията работи: econ.bg
Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков и директорът на Центъра Васил Гелев обсъдиха в сряда възможностите за обмен на информация и сътрудничество в организацията на петото издание на Международното изложение за инвестиции и търговия между Китай
Държавна подкрепа за промотирането на български стоки и услуги в Китай
Снимка: Пресцентър на ИАНМСП

Две държавни организации – Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ /ЦНСССКЦИЕ/ към Министерството на земеделието, храните и горите, ще обединят усилията си за по-ефективно промотиране на български стоки и услуги в Китай.  

Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков и директорът на Центъра Васил Гелев обсъдиха в сряда възможностите за обмен на информация и сътрудничество в организацията на петото издание на Международното изложение за инвестиции и търговия между Китай и страните от Централна и Източна Европа /The 5-th Сhina-СЕЕС Investment and Trade Expo/. Събитието ще се състои от 8 до 12 юни в гр. Нинбо, Китай, като ИАНМСП традиционно организира българското национално участие на изложението. 

На територията на изложението ще бъде организиран и Панаир за продукти от ЦИЕ /Формат 16+/, което открива възможност за производителите от тези страни да запознаят китайските потребители с предлаганите от тях стоки и услуги. Във връзка с това Центърът планира инициатива за набиране на мостри. 

В тази връзка Гелев предложи със съдействието на Агенцията след края на панаира компаниите, участвали на Българския национален щанд и на Панаира с мостри на продукцията си, в случай че проявят интерес, да изложат своите продукти и в постоянната експозиционна зала на ЦНСССКЦИЕ в Младежкия иновационен център Китай – ЦИЕ в гр. Нинбо. Предимството на този тип сътрудничество е, че мостри на продукцията си ще могат да представят и фирми, които не биха могли да участват в организираното от ИАНМСП изложение. 

Според д-р Бойко Таков сътрудничеството между двете институции би могло да доведе до реални ползи за българските участници в изложението - финансови, чрез окрупняване на каргото и постигане на по-изгодни цени за транспортирането, както и чрез оптимизиране на организацията по документооборота, складирането и преминаване през митниците.

Международната изложба за стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа се организира и е под патронажа на Министерството на търговията на Китай, Общинското правителство на гр. Нинбо и Правителството на провинция Джънзян, Китай.

Изложбата е от общ характер и се провежда традиционно всяка година, като ИАНМСП ще организира за пети пореден път българско национално участие. През 2018 г. в изложението на национален щанд от 135 кв. м са представили свои продукти и услуги 15 български фирми от секторите козметика, парфюмерия и етерични масла, хранително вкусова промишленост, винарство, лозарство и спиртни и безалкохолни напитки, мляко и млечни продукти и др.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...