Изкуственият интелект навлиза в телекомите

14.05.2018 | 15:30
по статията работи: econ.bg
Основното приложение e мониторинг и управление на инфраструктурата
Изкуственият интелект навлиза в телекомите
Снимка: БГНЕС

Телеком индустрията ще инвестира няколко десетки милиарда долара в технологии за изкуствен интелект (AI), вкл. софтуер, оборудване и услуги, в близките няколко години, прогнозира изследователската компания Tractica, цитирана от TechNews.bg. Според експертните оценки, в периода от 2016 до 2025 г. доставчиците на телекомуникационни услуги ще изразходват около 36,7 млрд. долара за различни AI решения. Основният сценарий за използване на AI в телеком сектора е свързан с внедряване на инструменти за мониторинг и управление на мрежовата инфраструктура – над 60% от инвестициите ще бъдат изразходвани именно в това направление.

Сред останалите ключови приложения на AI анализаторите причисляват внедряването на виртуални асистенти в отделите за клиентско обслужване и маркетинг, създаване на интелигентни системи за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), обезпечаване на сигурността, прогностично техническо обслужване и смекчаване на последствията от измами.

"Телекомуникационната индустрия съзря за AI решенията, които за сметка на автоматизацията позволяват да бъдат намалени разходите и повишена ефективността. Много телеком оператори започнаха да експериментират и внедряват изкуствен интелект в своите организации", отбелязва Tractica.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Неолаб ООД Доставка на лабораторна техника, консумативи и аксесоари.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Моше отишъл при равина и попитал: - Рави искам да живея вечно. - Ожени се. - И какво. Ще живея вечно? - Не. Но желанието ти ще изчезне!
На този ден 24.05   1798 г. – Започва ирландско въстание за независимост от Англия. 1819 г. – Американският колесен параход "Савана" се отправя на път за Европа и става...