Интраком България представи иновативни решения за умен град

08.03.2017 | 11:30
по статията работи: econ.bg
Умните градове предлагат висок стандарт на живот на своите жители и на гостите си, като прилагат цифрови технологии, за да управляват градските ресурси по най-ефективния и успешен начин
Интраком България представи иновативни решения за умен град
Снимка: под лиценза на creative commons

Интраком България представи иновативни решения за умни градове по време на конференцията Smart Cities, която се провежда днес в София. Конференцията е част от международната изложба за Югоизточна Европа „Интелигентни градове“, организирана от Via Expo. Тя може да бъде разгледана до 9 март включително в залите на Inter Expo Center, съобщава порталът 3e-news.net.

Умните градове предлагат висок стандарт на живот на своите жители и на гостите си, като прилагат цифрови технологии, за да управляват градските ресурси по най-ефективния и успешен начин.

„Изключително доволни сме, че можем да предложим и предоставим на общините в Югоизточна Европа решения, които допреди няколко години биха звучали като научна фантастика“, коментира Джон Лагоянис, старши инженер „Продуктов маркетинг“ в Intracom Telecom. Ето кои са някои от представените приспособления от ключово значение за умните градове:

Умно осветление чрез умни услуги: Замяната на конвенционалните крушки с LED системи и комбинирането на уличното осветление с възможности за комуникация и наблюдение не само драстично намаляват консумацията на енергия и цялостните оперативни разходи на града, но и генерират приходи за финансиране на трансформацията и модернизацията на градската инфраструктура.

Мониторинг на трафика: Чрез напреднала система, която засича и брои в реално време преминаващите превозни средства, се осъществява ефективен мониторинг и контрол на трафика.

Умно паркиране: Стратегически разположените в избрани стълбове за улично осветление ултразвукови сензори установяват наличието на автомобили, паркирани в наблюдаваните райони на умния град, в реално време. Централизирана Географска информационна система показва свободните и заетите паркоместа и информира гражданите къде могат да паркират, като в същото време следи за потенциални нарушители, паркирали неправомерно.

Управление на отпадъците: Умни сензори за управление на отпадъците се поставят във всеки контейнер за боклук, за да напомнят на съответните инстанции да събират и изхвърлят отпадъците ежедневно.

Умно измерване: Постигането на ефективен енергиен мениджмънт, който е една от най-важните цели на концепцията „Умен град“, изисква електромерите да правят повече от това просто да измерват консумацията и производството на енергия. Умните измервателни уреди следят енергоинтензивността в сградата, интегрират данните за потребление на вода и газ и предлагат мониторинг и контрол за разумно потребление.

Intracom Telecom вече реализира пилотен проект за умен град в община Илиуполи в Атика, Гърция. За неговото изпълнение компанията получи първа награда през 2016 г. на наградите Best City, организирани от Boussias Communications.

Интраком България e дъщерна фирма на Intracom Telecom - глобален доставчик на телекомуникационни системи и решения, работещ на пазара повече от 35 години. Intracom Telecom предлага иновации в областта на small-cell backhaul, безжичното предаване на данни и широколентовия безжичен достъп и успешно е внедрил в световен мащаб своите водещи point-to-point и point-to-multipoint радиорелейни системи.

Следвайки политиката на групата, Интраком България играе важна роля в развитието на страната със създаването и поддръжката на интегрирани ИТ проекти, като осигурява едновременно поддръжка, обучение на експерти, център за обслужване на клиенти и др. В момента екипът на Интраком България се състои от повече от 90 висококвалифицирани млади професионалисти, които разработват новаторски продукти, осигуряващи експертни професионални услуги и осъществяващи мащабни интегрирани проекти в редица икономически сектори като телекомуникации, банки и финанси, цифрови, интерактивни и ТВ приложения и много др.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Петък е! Ден на майстора... 1. Човек се ражда уморен и живее, за да си отпочине. 2. Обичай кревата си като самия себе си. 3. Денем почивай, за да можеш нощем да се наспиш. 4. Не работи - работата...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...