Компаниите от ЦИЕ оценяват ползите от дигиталните технологии

17.05.2018 | 15:00
по статията работи: econ.bg
Услугите за сигурност също набират популярност, въпреки че компаниите в Централна и Източна Европа са по-малко склонни да бъдат в крак с последните тенденции в сигурността
Компаниите от ЦИЕ оценяват ползите от дигиталните технологии
Снимка: под лиценза на creative commons

Canon публикува доклада от свое проучване Office Insights 2017, в който разкрива, че компаниите в страните от Централна и Източна Европа  (ЦИЕ) все повече се стремят към въвеждане на решения за управление на печатни и облачни услуги, въпреки ограничените бюджети и притесненията относно сигурността. В проучването участват с мненията си и компании от България, което  прави доклада още по-ценен за бизнеса тук.

Важни резултати от изследването са:

25% от респондентите заявяват, че в бъдеще решенията за сигурност на печата ще бъдат изключително ценни 

20% заявяват, че ще повишат сигурността на документите си през следващите 1-2 години

Само 15% от анкетираните са наясно с точния разход за отпечатване на една цветна страница

Едва 5% от респондентите имат сключен договор за управление на печатни услуги, 

22% планират да въведат система за облачно управление на документи.

Canon Office Insights показва, че компаниите оценяват ползите от дигиталните технологии, но процесът на приемането им едва сега започва. Въпреки факта, че малко компании имат система за управление на печатни услуги, 38% от анкетираните заявяват, че  обмислят такава стъпка в близко бъдеще. В резултат на това, много фирми в региона осъзнават нуждата за развитие. 

Услугите за сигурност също набират популярност, въпреки че компаниите в Централна и Източна Европа са по-малко склонни да бъдат в крак с последните тенденции в сигурността. Едва 35% от компаниите от Централна и Източна Европа заявяват, че са напълно наясно с  всички задължения към сигурността, произтичащи от вътрешно организационни или европейски регулации. Въпреки това, само 20% от компаниите планират да подобрят сигурността на своите документи през следващите 1-2 години. Това може да е свързано с разходите - те се оказват препятствие и за 17% от бизнеса, когато става дума за облачни услуги. Това може да обясни защо 31% от респондентите заявяват, че могат да се справят без да използват облачни услуги при управлението на документи. Също така 78% смятат, че по-голямата сигурност на документите е много ценна. 

Християн Стоянов, мениджър „Бизнес развитие" от Канон България споделя: "Бизнесът в Централна и Източна Европа разбира, че пазарът се променя бързо. Вижда се, че компаниите оценяват и ролята на технологиите, които могат да помогнат при решаването на нарастващите предизвикателства и обема документация. Окуражаващо е да се види усвояването на услугите за управление на документи и развитието към по-добри решения за сигурност. Специално в сферата на сигурността ефективната подкрепа и напътствия от опитни партньори могат да играят важна роля“.

Проучването Canon Office Insights интервюира 2550 служители в различни офиси, включително началници, мениджъри и крайни потребители, в 24 държави в Европа, Евразия, Африка и Близкия Изток. 

Целият Canon Office Insight Report може да бъде свален безплатно от ТУК

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Лейди София АД Предлага изключително богата гама чорапогащи и чорапи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Арабин завел жените си на море. Огледала се една от тях, всички нея гледат... - Махмуд, неудобно ми е... всички мен гледат... - Ми как няма да те гледат ма... Какво си оголила пръстите на краката!?
На този ден 17.08   986 г. – Българо-византийски войни: Самуил разгромява византийците в Битката при Траянови врата. Император Василий II Българоубиец успява да избяга. 1502 г. –...