Румънец направи търсачка за самолетни билети на български

18.01.2013 | 10:06
по статията работи: Георги Георгиев
Идеята да направи търсачката си за lowcost билети на български дошла от съпругата му, която завършила следването си у нас
Румънец направи търсачка за самолетни билети на български

Пътуващите българи вече ще могат сами да търсят най-изгодния вариант за летене до всяка дестинация по света благодарение на онлайн търсачката https://www.evtinipoleti.bg.

Инструментът представлява безплатен ресурс в стила на Google, който позволява на пътуващите да открият най-евтините билети по даден маршрут и дава полезна информация за летене с нискотарифни авиокомпании.

Софтуерният продукт е разработен от румънския програмист Лучиан Преда. Идеята за българска версия идва от съпругата му Оана, която завършва Американския университет в Благоевград през 2004г.

"Обичам да пътувам, но не обичам да хвърлям пари на вятъра за скъпи билети," казва Преда. "Затова преди около пет години започнах да работя върху една програма, която лесно да ми позволява да намирам най-евтините самолетни билети до желаната от мен дестинация. Реших да споделя изобретението си в публичното пространство, защото вярвам в свободния достъп до ресурси и информация. Също така мненията на други пътуващи ми бяха изключително полезни за подобряването на търсачката".

Подобно на онлайн енциклопедията Wikipedia, потребителите могат да дообогатяват търсачката с информация за евтини (lowcost) полети, мнения за авиокомпании, подобрения на превода и др. За разлика от агрегаторите и онлайн пазарите за самолетни билети, нововъдението търси на уеб страниците на всички нискотарифни авиокомпании в света, без изключение.

Първоначално търсачката е пусната на английски и на родния на Преда румънски. Приятели и ентусиазирани потребители помагат изобретението да се преведе на общо 9 езика, включително на руски и испански, а от 2013г. и на български.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...