Емил Димитров е номиниран за нов министър на околната среда и водите

14.01.2020 | 13:15
по статията работи: econ.bg
След два часа заседание партньорите от управляващата коалиция взеха решение- Емил Димитров ще замести Нено Димов на поста министър на околната среда и водите. От ГЕРБ не коментираха номинацията, новината съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов
Емил Димитров е номиниран за нов министър на околната среда и водите
Снимка: под лиценза на creative commons

След два часа заседание партньорите от управляващата коалиция взеха решение- Емил Димитров ще замести Нено Димов на поста министър на околната среда и водите. От ГЕРБ не коментираха номинацията, новината съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той не пропусна да коментира и случващото се с Нено Димов.

Номинацията на Димитров не коментира и председателят на НФСБ Валери Симеонов. Той отговори уклончиво и за стабилността на коалицията.

Номинираният за министър на околната среда и водите Емил Димитров е родом от Перник – градът, заради който си отиде предшественикът му Нено Димов. Започва работата си в публичния сектор през 1992 г. в Министерството на финансите. Там е натоварен с едни от най-отговорните ревизии в държавата, а през 1997 г. е определен за ревизор на годината заради зърнената афера на кабинета Виденов. По това време придобива и прякора си Ревизоро. Депутат в 43-тото и 44-тото Народно събрание, в което е председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Причина за министерската му номинация е оставката на Нено Димов, който към този момент е в следствения арест с повдигнати обвинения за умишлена безстопанственост на язовир „Студена“.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...