Майкъл Блумбърг ще се кандидатира за президент на САЩ

08.11.2019 | 13:30
по статията работи: econ.bg
Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се готви да влезе в кандидат-президентската надпревара, за да стане кандидатът на демократите на президентските избори през 2020 г., съобщиха американските медии в четвъртък
Майкъл Блумбърг ще се кандидатира за президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се готви да влезе в кандидат-президентската надпревара, за да стане кандидатът на демократите на президентските избори през 2020 г., съобщиха американските медии в четвъртък, цитирани от БГНЕС.

Очаква се 77-годишният Блумбърг да подаде документи в поне един щат тази седмица, обявявайки се за кандидат, според множество медии, включително „Ню Йорк Таймс“.

Милиардерът Блумбърг беше заявил през март, че няма да се кандидатира, но в продължение на седмици си играе с идеята да се опита да спечели Белия дом, според негов съветник, който беше цитиран да казва, че все още не е взел окончателно решение.

Въпреки това Блумбърг е изпратил служители в Алабама, за да съберат подписите, необходими за регистрация в основния щат преди крайния срок в петък. Този ход е първият ясен знак, че Блумбърг, дълго смятан за възможен кандидат за президент на САЩ, се готви да се изправи срещу президента Доналд Тръмп.

Блумбърг, един от най-богатите хора в САЩ, управлява Голямата ябълка от 2001 до 2013 година. През годините той преминава между Републиканската и Демократическата партии и също така е независим кмет. Той се възприема като центристка фигура, близка до Уолстрийт, която гледа на Елизабет Уорън и Бърни Сандърс, двама от водещите кандидати на демократите, като твърде леви.

Неговото влизане в надпреварата би разпръснало и без това препълнено от претенденти поле, като в момента 17 кандидати се борят за правото да се изправят срещу Тръмп като номинация на демократите. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....