Най-влиятелните жени на "Уол стрийт" 6

26.03.2013 | 11:45
по статията работи: Елица Елефтерова
5 дами, които са сред най-уважаваните предприемачи и финансисти в света
Най-влиятелните жени на "Уол стрийт"

Жените се налагат все повече като добри предприемачи и финансисти, способни да преценяват правилно ситуациите и да превръщат разума и смелостта в хармония на успеха. Показателнa за това е класация, изготвена от онлайн изданието “Бизнес инсайдър" след разгвори с хора, работещи на "Уол стрийт".

Тя представя някои от най-влиятелните жени във финансовия свят. Ето ги и тях:

Ирене Дорнър, президент и главен изпълнителен директор на HSBC

Дорнър се присъединява към британската банка HSBC преди 30 години като адвокат и последователно заема различни позиции в организацията. Американското финансово издание American Banker я определя като най-влиятелната жена в банковия сектор през изминалата 2012 година. Наскоро Дорнър се пребори и с рак на яйчниците.

Нанси Перетсман, управляващ директор на Allen & Co

Тя е управляващ директор на бутиковата инвестиционна банка Allen & Company. Перетсман работи там от 1995 г. насам. Предишният ѝ опит на “Уол стрийт” включва позиции в американската инвестиционна банка Salomon Brothers, където е била управляващ директор на международното инвестиционно банкиране.

По време на кариерата си в банковата сфера е работила с клиенти като Бари Дилър, който е шеф на интернет компанията IAC/InterActive. Перетсман е работила и с медийния магнат Рупърт Мърдок, медийната дива Опра Уинфри и изпълнителния председател на Google Ерик Шмид.

Соня Гарднър, съосновател и президент на компанията Avenue Capital

Тя е съосновател на хедж фонда Avenue Capital. Другият съосновател е брат ѝ Марк Лазри. Гарднър е в борда на директорите на Асоциацията на управляваните фондове и е член на управителния съвет на настоятелите на американския медицински център Mount Sinai Medical Center. Тя има бакалавърска степен, получена с отличие в областта на философията от Университета Кларк, освен това е завършила и Cardozo School of Law.

Мери Калахан Ердо, изпълнителен директор на JPMorgan Asset Management

Тя работи като главен изпълнителен директор на JPMorgan Asset Management от 2009 г. В компанията Ердо управлява 2 трилиона долара. Erdoes е обявена от списание “Форбс” за една от 100-те най-влиятелни жени в света. Има бакалавърска степен по математика от университета "Джорджтаун", както и магистърска степен по бизнес администрация от Харвард.

Александра Лебентал, президент и изпълнителен директор на Lebenthal & Company

Бизнесдамата е президент и главен изпълнителен директор на финансовите компании Lebenthal & Company и Alexandra & James. Лебентал е изключително умела в сферата на нетуъркинга и е силно свързана с “Уол стрийт”. Според списание “Форчън” тя е и член на тайното общество на топ финансистите на “Уол стрийт” Kappa Beta Phi. Лебентал е ковчежник на Securities Industry Financial Markets Organization (SIFMA) и е член на The Committee of 200 - организация на някои от най-влиятелните жени предприемачи.

Как изглеждат най-влиятелните жени от "Уол стрийт", може да разгледате в галерията.

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...