Най-младата милиардерка в САЩ

05.02.2013 | 10:10
по статията работи: Елица Елефтерова
Поредица от семейни драми прави Линзи Торес изключително богата
<p>Линзи Торес</p>

Линзи Торес

Снимка: abcnews

30-годишният собственик и президент на веригата заведения In-N-Out Burger, Линзи Торес е една от най-младите жени милиардери на планетата и със сигурност - най-младата в САЩ. Това показва Индексът на милиардерите на агенция “Блумбърг”, пише американското издание “Бизнес инсайдър”.

Как е станало това?

Тя наследява веригата за бързо хранене след поредица от смъртни случаи в семейството ѝ, съобщава Сет Льобов от “Блумбърг”.

Веригата In-N-Out е основана от бабата и дядото на Линзи - Хари и Естер Снайдер. Хари умира през 1976 г. и един от синовете му - Рич, поема управлението. По-късно Рич умира в самолетна катастрофа, когато е на 41 години, а бащата на Линзи Торес - Хари Гай Снайдер, поема управлението през 1993 година.

На свой ред Гай умира през 1999 г. на 49-годишна възраст след свръхдоза наркотици. Естер, бабата на Торес, поема контрола върху In-N-Out до 2006 г., когато умира на 86-годишна възраст.

Така Линзи Торес остава единствен наследник на веригата In-N-Out. В момента тя управлява само половината от веригата, като проверка за доверието в способностите ѝ, но ще получи цялата компания при навършване на 35-годишната си възраст. 

Коя е Линзи?

Наследничката Торес няма диплома от колеж и в момента се радва на третия си брак. Освен това тя е и състезател от т. нар. драг рейсинг (драг състезанията се провеждат на къси прави трасета. Най-популярният формат е едновременен старт от място на два автомобила с директна елиминация. Състезателят, пресякъл пръв финалната линия, продължава в следващия кръг - бел. прев.).

Линзи е и доста загадъчна. Очевидно дори хората, работещи в ресторанта, не знят много за нея. "Нямам никаква представа за нея", коментира консултантът в управлението на веригата Джанет Лаудър. "Даже бях изненадана, че Естер има внучка", допълва Лаудър.

Това, което се знае за Линзи, е, че тя е собственик на имение за 17,4 млн. долара, което се простира на 16 600 квадратни метра в Бредбъри, Калифорния. В къщата си Торес се радва на 7 спални, 16 бани и цял куп удобства.

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!


Оцени статията:
4.99/10
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...