Безплатни чадъри и шезлонги за туристи с увреждания на Южния плаж в Слънчев бряг

09.07.2018 | 12:20
по статията работи: econ.bg
Санитарни възли и плаваща количка са на разположение за хората със специални потребности
Безплатни чадъри и шезлонги за туристи с увреждания на Южния плаж в Слънчев бряг
Снимка: под лиценза на creative commons

Безплатни чадъри и шезлонги за туристи с увреждания са обособени на Южния плаж в Слънчев бряг. Плажните екстри могат да се ползват неограничено от всички туристи, които имат специални потребности, заради физически увреди. Безплатни чадъри и шезлонги има във всяка зона. Те са маркирани със специален син знак. Южният плаж е изцяло достъпен за хора с увреждания, които се придвижват със затруднение и в колички. На 100% са покрити изискванията, не само за достъп до пясъка, но и до морето.  Концесионерът е осигурил удобен подход за хората, ползващи инвалидни колички и са изградени специални пътеки, по които те да се придвижват до морето.  Доставени са съоръжения, които улесняват достъпа на туристите с двигателни увреждания директно до водата. Осигурен е спасителен екип, който се грижи за безопасността им.

„Хората с увреждания са като всички нас и те трябва да имат достъп до плажа и до морето. Направихме всичко необходимо, така че престоят им на южния плаж да бъде възможно най-лесен и приятен. Плажът е напълно съобразен с нуждите на гостите с увреждания. Тук от няколко години имаме и плаваща количка за трудноподвижни туристи, както и тоалетна специално проектирана  за хора с инвалидни колички. Спасителите също отделят нужното внимание и грижа, за да направят престоя на човек с увреждания приятен и лесен”, каза управителят на южната ивица Кирил Спасов.

Всички трудноподвижни посетители на плажа могат да ползват специализираната плаваща количка, с която да влизат безопасно в морето, и с която се улеснява плуването им във водата. Южният плаж е единственият по нашето Черноморско крайбрежие, който разполага с подобна екстра за хора с физически проблеми. Услугата също е безплатна и няма ограничения във времето за ползване. Придвижването на трудноподвижния с количката до морската вода се извършва от придружител. За по-голяма сигурност във водата, спасителите предлагат и спасителна жилетка. Нейното ползване е препоръчително. Плаващата количка се движи лесно по пясък, подлакътниците й са подвижни, височината й е съобразена с улесненото обслужване. Специализираното съоръжение е изработено от висококачествени материали, дълго е 1,7 м, може да се ползва и като шезлонг. Безплатната екстра ще е на разположение на туристите до 30 септември. 

И това лято всички гости с физически увреждания, решили да изкарат морската си почивка в Слънчев бряг ще могат да се възползват от специализираната тоалетна на южния плаж. Съоръжението е изградено в съответствие с всички изисквания за безопасност и хигиена, напълно безплатно е и е на разположение на летовниците през целия ден. От съображения за сигурност ще бъде заключвана само нощем. Специално изградена за целта дървена пътека води до специализирания санитарен възел. За допълнително удобство на хората в инвалидни колички WC-то е изградено на нивото на земята, така, че нищо да не възпрепятства хората в неравностойно положение. Тоалетната, която е изградена изцяло със средства на концесионера, не е химическа, а е свързана към съществуващата градска канализация. Тя разполага с течаща вода и тоалетна чиния, която е по-висока от стандартните с цел по-лесно прехвърляне от и на инвалидната количка. Оборудвана е със специални държачи, които да улесняват използването ѝ.     

Тази година Южният плаж отново е носител на международния екологичен стандарт „Син флаг” за чиста пясъчна ивица, чиста морска вода, добра инфраструктура за хора с увреждания. Плажът печели екологичния сертификат за единадесета поредна година.

MD5 CRACKER , SHA1 CRACKER , SHA256 CRACKER ,
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Семейство е на пазар. - Скъпи, утре е рожденият ден на майка ми - казва жената. Какво да й купим? Тя обича електрически уреди... - Какво ще кажеш за стол? - предлага любезно съпругът...
На този ден 17.01   49 г. пр.н.е. – Рим е бил опразнен заради настъпващите от север легиони на Юлий Цезар. 395 г. – Римската империя е поделена между синовете на император...