Бойко Таков: Сътрудничеството с ICE- Италия е възможност за развитие на експортния ни потенциал

06.02.2019 | 11:55
по статията работи: econ.bg
Българските компании в средния и малкия спектър имат необходимост от подкрепа, особено в областта на развитието на експортния им потенциал и сътрудничеството с организации на бизнеса от други страни в Европейския съюз е една от ефективните форми да се по
Бойко Таков: Сътрудничеството с ICE- Италия е възможност за развитие на експортния ни потенциал
Снимка: Пресцентър на ИАНМСП

Българските компании в средния и малкия спектър имат необходимост от подкрепа, особено в областта на развитието на експортния им потенциал  и сътрудничеството с организации на бизнеса от други страни в Европейския съюз е една от ефективните форми да се постигне резултат. Това заяви Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/ по време на среща с Капобианко, директор на Агенцията за насърчаване на търговията на ICE- Италия.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за партньорство  и съвместни дейности между двете организации  в областта на развитието на малките и средните предприятия. Капобианко заяви, че имат интерес към провеждането на специализирани обучения за българските предприятия, които да повишат познанията им за италианските компании, тяхната дейност, технологиите, които прилагат, както и да се проучи към кои сектори проявяват интерес българските партньори.

От своя страна д-р Таков наблегна на необходимостта от семинари, които реално да допринесат за повишаване на експортния потенциал на българските фирми – както за Италия, така и в глобален план. Би било полезно агенцията да представи политиката и мерките, предприети от правителствата и ЕС за насърчаване на търговията и технологичния обмен, възможностите за инвестиране.  Също така да бъдат представени различните сектори, възможностите за идентифициране на потенциални бизнес партньори.

Експерти от двете агенции ще обсъдят проекта и ще подготвят програма за съвместна дейност. Беше оценено като реалистично първото събитие да бъде подготвено и проведено през месец  септември – октомври тази година.

Агенцията за насърчаване на търговията на ICE – Италия е превителствена организация, която насърчава интернационализацията на италианските компании в съответствие със стратегиите на Министерството на икономическото развитие. ICE предоставя информация, съдействие и съвети на италиански и чуждестранни компании . Организацията работи в цял свят с голяма мрежа от офиси за насърчаване на търговията. През 2007 г. е подписан меморандум за разбиирателство между ИАНМСП и ICE.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Секретарка влиза в кабинета на началника си: - Господин директор, струва ми се, че Ви търсят по телефона. - Какво означава"струва ми се"? Търсят ли ме или не? - Ами, като вдигнах слушалката, мъжки...
На този ден 19.02   На този ден слънчевите лъчи огряват четирите статуи на Птах, Ра-Хоракти, Рамзес II и Амон-Ра, намиращи се във вътрешността на храма в Абу Симбел. Този феномен се наблюдава...