Спадът на долара подкрепя цената на златото

14.02.2018 | 11:15
по статията работи: econ.bg
Цената на априлския фючърс на златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се увеличи с 6,5 долара, или с 0,49% до 1336,9 долара за тройунция
Спадът на долара подкрепя цената на златото
Снимка: БГНЕС

Стойността на златото в сряда се повишава, поради поевтиняването на долара. Инвеститорите са в очакване на данните за инфлацията в САЩ, които ще бъдат публикувани днес по-късно, сочат данните от търговията.

Цената на априлския фючърс на златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се увеличи с 6,5 долара, или с 0,49% до 1336,9 долара за тройунция.

Стойността на мартенския фючърс за среброто се повиши с 0,44 % - до 16,6 долара за унция.

Индексът на долара (курсът на долара към кошницата от валути на шестте страни основни търговски партньори на САЩ) спадна с 0,24 % - до 89,49 пункта.

Днес по-късно министерство на труда на САЩ трябва да публикува данните за инфлацията в страната през януари. Експертите очакват, че при годишната инфлация за януари ще има забавяне до 1,9 % при 2,1 % отчетени през декември. В очакване на данните доларът поевтинява към основните световни валути, което е в подкрепа на стойността на златото, което става по-евтино за инвеститорите, притежаващи чужда валута.

Инфлацията е един от основните показатели, който се взима предвид от Федералния резерв при вземането на решение за лихвата. Златото е чувствително към повишаване на лихвата от страна на Федералния резерв, която води до поскъпване на долара.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.