Адемов иска надбавките към пенсиите да станат традиция

13.03.2014 | 10:00
по статията работи: Елица Елефтерова
Има шанс за увеличение на пенсиите от догодина, увери социалният министър
Адемов иска надбавките към пенсиите да станат традиция

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов заяви, че иска политиката за допълнителни надбавки към пенсиите около Великден и Коледа, да стане традиция.

Адемов обясни, че в зависимост от размера на пенсията ще се определя и тяхната сума. Той допълни, че по стечение на обстоятелствата празникът съвпада с предстоящите избори и няма общо между тях.

На въпрос дали догодина ще има увеличение на пенсиите, той заяви, че има такъв шанс и зависи от това как се движи икономиката. Адемов обаче не се ангажира да назове точна цифра.

"Всяка държава-членка на Европейския съюз пише такива индикативни рамки и планове за развитие, което не означава, че те са стационарни величини, които не могат да се променят. Волята на правителството е тези базови параметри да се надграждат”.

Това заяви социалният министър Хасан Адемов пред “Нова телевизия” по повод появилата се в медиите актуализирана средносрочна прогноза на правителството, според която майчинските, енергийните помощи, парите за хората с увреждания се замразяват до 2016 година.

"Правителството категорично е заявило, че всяка година на базата на икономически растеж ще реализира социални политики, в това число увеличаване на всички тези параметри, записани в документа, които са базови величини. Никъде не е спомената думата замразяване”, уточни Адемов.

По думите му Законът за държавния бюджет е този, който определя финансовата рамка за всяка година и затова не може да бъде определена от сега за следващите няколко години.

"Всяка от следващите години в рамките за дискусиите за бюджета от тези базови параметри и в зависимост от възможностите на икономическия растеж ще се предвиждат следващи увеличения”, поясни социалният министър.


 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...