Аутсорсинг секторът се развива бързо

11.12.2013 | 13:10
по статията работи: econ.bg
Очаква се в следващите няколко години броят на заетите в сферата да се увеличи 4 пъти
Аутсорсинг секторът се развива бързо

„Аутсорсинг секторът е един от най-бързо развиващите се в България и до няколко години очакваме броят на заетите в него да нарастне четири пъти“. Това заяви Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) по време на откриването на конференция „Възможности и предизвикателства за България в сектора на споделените услуги и аутсорсинг на бизнес процеси”. 

Според него това задължава всички заинтересовани страни да подготвят стратегия за развитие на индустрията и особено в сегментите й за навлизането и разширяването на вътрешнофирмените центрове за споделени услуги и изнасянето на бизнес процеси, което осигурява над 60 % от приходите в сектора.

В официалното откиване участваха още Красин Димитров, зам.-министър на икономиката и енергетиката и Джейми Лион, директор „Корпоративен сектор“ в Асоциация на дипломираните експерт-счетоводители (АССА).

Според Лион ползите от споделените услуги са добре известни-по-голяма ефикасност, оптимизирани разходи, усъвършенстване и контрол на процесите в компаниите. В бъдеще аутсорсингът би могъл да осигури още по-големи ползи за бизнеса – мащаб, гъвкавост и задълбочено познание за организациите. За да постигнем тези цели, очаквам компаниите все повече да използват глобалните модели за бизнес управление, заяви той.

Припомняме, че въз основа на изследване на агенцията за пазарни проучвания Pragmatica от БАА считат, че около 88 хиляди младежи в столицата са с подходящи умения за работа в аутсорсинг индустрията. Високият процент на младежи владеещи чужди езици е един от основните фактори, които правят аутсорсинг индустрията в България изключително привлекателна за чуждестранни инвестиции в сектора, смятат от БАА.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...