Вече можем да споделяме видео през Instagram

21.06.2013 | 09:10
по статията работи: Георги Георгиев
Facebook представи новата си функционалност, с която ще конкурира Twitter
Вече можем да споделяме видео през Instagram

Щатската технологична корпорация Facebook добави възможност за споделяне видео през своето приложение за снимки Instagram. С нея създателите на най-голямата социална мрежа ще конкурират сайта за микроблогове Twitter, коментират от агенция „Блумбърг“.

Новата функционалност позволява на потребителите да заснемат, качват и споделят клипове с дължина до 15 секунди, каза съоснователят на Instagram Кевин Систръм по време на официалното ѝ представяне в централата на Facebook в Менлоу Парк, Калифорния.

В новата услуга ще се включват и филтрите, които популярната услуга предлага за снимките. Тя е част от стратегията на изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг да добавя нови продукти и услуги, които да привличат потребители и рекламодателите. Instagram бе закупена от социалната мрежа миналата година за над 1 млрд. долара.

Видео инструментът ще се конкурира с подобната услуга Vine на Twitter, която също позволява на потребителите да споделят кратки видеоклипове до шест секунди. Днес Vine e едно от най-популярните приложения в онлайн магазина на Apple.

„По начина, по който Twitter поддържат Vine много опростена, така и Facebook поддържа услугата на Instagram много опростена“, коментира Брайън Блау, анализатор в Gartner. Според него в бъдеще социалната мрежа ще се опита да извлече финансова изгода от Facebook.

По информация на Кевин Систръм до момента през Instagram са споделени над 16 млрд. снимки, а мрежата разполага с над 130 млн. активни потребители, които влизат в профилите си поне веднъж месечно.  

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...