Властите в САЩ ще субсидират застрахователите, работещи по Obamacare

17.08.2017 | 15:05
по статията работи: econ.bg
Още през септември, ще се пристъпи към обсъждане на въпроса за стабилизация на застрахователния сектор
Властите в САЩ ще субсидират застрахователите, работещи по Obamacare
Снимка: БГНЕС

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп смята да задели през август субсидии за застрахователните компании, работещи в системата Obamacare, която Тръмп се опитва да ликвидира. 

Това съобщи вестник „Хил“, позовавайки се на представител на Белия дом. По-рано застрахователите поискаха да им се дадат гаранции, че ще продължат да получават субсидии от хазната, за да могат да продължат да плащат на клиенти с ниски доходи. В администрацията са решили да заделят средства ежемесечно в рамките на бюджет 2017 и за тази цел са заложени 7 млрд. долара. Председателят на комисията по здравеопазване в Сената, републиканецът Ламар Александър, отбеляза, че това решение ще позволи 18 млн. американци да получат застраховка. 

На първо място става дума за индивидуални частни предприемачи, които не могат да получат застраховка от работодател или от държавата. 

Сенаторът съобщи, че оглавяваната от него комисия ще пристъпи, веднага след края на ваканцията на законодателите в началото на септември, ще пристъпи към обсъждане на въпроса за стабилизация на този сегмент от застрахователния пазар. 

Конгресът така и не успя да приеме поддържания от президента Тръмп законопроект за отмяна на ключови положения от въведената от Барак Обама здравна реформа, станала известна като Obamacare.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...