В Добричка област може да има режим на водата

13.09.2012 | 09:18
по статията работи: Петя Бързилска
Електроразпределителното дружество "Енерго-Про" заплаши да спре тока на ВиК-дружествата в града
В Добричка област може да има режим на водата
Снимка: Sxc.hu

Цяла Добричка област е заплашена от тридневен воден режим, след като електроразпределителното дружество "Енерго-Про" в Добрич обяви, че може да спре електрозахранването на ВиК-дружеството в града.

Дългът на водното дружество към електроразпределителната компания достигна над 3,7 милиона лева, като заедно с текущите им сметки, задълженията надхвърлят 5 милиона лева, предаде БГНЕС.

Ръководството на водоснабдителната компания не e информирано от кога точно и на кои съоръжения ще бъде спрян токът. В Добричко водата се добива чрез електрически помпи и ако токът спре, режим ще има във всички населени места.

От Областната управа търсят съдействие от държавата за покриване дълга на държавното дружество.

"Във всички случаи, ако продължава изключването на електрозахранването, ще има режим на водата", каза пред bTV заместник-кметът на града Иван Колев. По думите му за 24 часа ще бъде изключено електрозахранването на места, което означава, че на по-високите места няма да има вода.

Ако обаче ВиК остане без ток цяло денонощие, целият град може да остане без вода. Проблеми ще има в здравните и социалните заведения, каза още Колев. Водоподаването няма да бъде прекъсвано само за многопрофилната болница в града.

"Ще бъде наказана само община Добрич, въпреки, че задълженията са за цялата област", отбеляза заместник-кметът.

През последните месеци са проведени многобройни срещи, включително и с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), а за проблема е алармирана и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), но без резултат, като дългът постоянно нараства.

Оцени статията:
2.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...