Германската икономика може да загуби до 1 млн. работни места заради Брекзит

10.03.2017 | 14:40
по статията работи: econ.bg
Ангела Меркел трябва да предложи на Великобритания добра сделка за излизане от структурите на Европейския съюз, в противен случай Берлин рискува да изгуби един милион работни места в автомобилното производство
Германската икономика може да загуби до 1 млн. работни места заради Брекзит
Снимка: под лиценза на creative commons

Ангела Меркел трябва да предложи на Великобритания добра сделка за излизане от структурите на Европейския съюз, в противен случай Берлин рискува да изгуби един милион работни места в автомобилното производство. Това предупреди Иън Дънкън Смит, писа британският в. "Дейли експрес", цитиран от "Фокус".

Бившият лидер на торите похвали възможностите за Великобритания след излизането й от Общността и заяви, че Лондон трябва да "идентифицира" какво ценят еврократите в Брюксел - а именно икономическия просперитет.

Говорейки за Брекзит, Дънкан Смит заяви: „Великобритания трябва да идентифицира много бързо залога на всяка една нация в тази игра. И номер едно на това, на което политиците реагират, е работните места“.

"Какво ще се случи, когато тези милион служители в Бавария, чиито работни места разчитат на британския износ - това са един милион души, които са на работа, защото продават голям брой автомобили във Великобритания. Какво ще се случи, когато те започват да казват "чакайте малко, искате да кажете, че с моята работа е свършено, защото вие отказвате да има споразумение с Великобритания, защото мислите, че политическите цели са най-добри?", приведе пример британският политик.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...