Гръцкото правителство създава банка, за финансиране на средния и дребен бизнес

12.07.2017 | 12:40
по статията работи: econ.bg
Малките и средните компании са повече от 85% от фирмите в страната. Те би трябвало да бъдат двигателя на гръцката икономика, но често не могат да получат финансиране от частния банков сектор
Гръцкото правителство създава банка, за финансиране на средния и дребен бизнес
Снимка: БГНЕС

Гърция планира да създаде държавна банка за развитие, която да подкрепи малкия и средния бизнес в страната. Идеята е институцията да бъде оперативна към средата на 2018 г. и да помогне на бизнеса в страната да преодолее дългите години на икономическа криза. 

Малките и средните компании са повече от 85% от фирмите в страната. Те би трябвало да бъдат двигателя на гръцката икономика, но често не могат да получат финансиране от частния банков сектор, на който му тежат големи обеми лоши кредити, посочва още Ройтерс. 

В тази задача правителството ще опита да привлече и партньорски банки, които да подпомогнат бизнеса, допълва източник на Ройтерс.  

Очакванията са, че конкретните планове за създаване на банката за развитие ще бъдат разкрити по-късно през този месец, а проектът на закон за създаването й ще бъде внесен в парламента през септември.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Лейди София АД Предлага изключително богата гама чорапогащи и чорапи.
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
Неолаб ООД Доставка на лабораторна техника, консумативи и аксесоари.
Резултати | Архив
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
Как преминава един типичен работен ден:  9:00 ч.: Сядане на бюрото 9:30 ч.: Включване на компютъра 9:45 ч.: Кафе пауза 11:00 ч.: Проверка на имейла 11:15 ч.: Подготовка за обяд 12:00 ч.:...
На този ден 17.12   546 г. – Крал Тотила завладява Рим. 1538 г. – Папа Павел III отлъчва от църквата английския крал Хенри VIII. 1777 г. – Франция първа признава...