Държавната комисия по хазарта е с нов устройствен правилник

07.11.2012 | 15:09
по статията работи: Елица Елефтерова
Промените се налагат заради направените промени в законодателството, уреждащо хазартната дейност, които възлагат допълнителни функции на комисията
Държавната комисия по хазарта е с нов устройствен правилник
Снимка: Sxc.hu

Правителството прие нов устройствен правилник на Държавната комисия по хазарта - ДКХ. Промените се налагат заради направените промени в законодателството, уреждащо хазартната дейност, които възлагат допълнителни функции на комисията.

Общата администрация на ДКХ  е организирана в дирекция „Финансово-стопански дейности и административно-правно обслужване”, а специализираната – в новосъздадените дирекции „Лицензи, игрално и комуникационно оборудване, информационни системи и анализи” и „Контрол и правни дейности”.

Те ще се занимават с надзора върху хазартните игри от разстояние, изготвяне и актуализиране на списъка на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които не са получили лицензи по Закона за хазарта, изготвяне и актуализиране на списък с лаборатории, които могат да извършват изпитвания на игрално оборудване и софтуер на комуникационно оборудване, осъществяване на проверки на изпитани от акредитирани лаборатории типове и модификации на игрално оборудване и софтуер и т. н.

Поради разширяването на обема  и обхвата на контролната и административната дейност на ДКХ, щатът на администрацията й се увеличава с девет бройки за сметка на намаляване на числения състав на НАП.

Изменят се и устройствените правилници на Министерството на финансите, където чрез вътрешно компенсиране се увеличава с един щат числеността на дирекция „Вътрешен контрол” и на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Промяната във втория документ предвижда увеличаване на числеността на персонала на агенцията с шест щатни бройки с цел укрепване капацитета на ведомството в областта на планирането на последващи финансови инспекции на дейността по възлагане и изпълнение на обществени поръчки. Увеличението е за сметка на намаляване на щатовете в НАП.

Припомняме, през октомври станаха ясни и документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта и за даване на разрешения за извършване на промени в тях. Досега действалата наредба е отменена, тъй като не съответства на изискванията на новия Закон за хазарта, който е в сила от 1 юли тази година.

В наредбата са въведени изцяло нови разпоредби, определящи необходимите документи за издаване на лиценз за игрите от разстояние и за вписване на промяна в титуляра на лиценза при извършено преобразуване, съобщават от Министерски съвет. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Най-лесният начин да излезеш в отпуска в наши дни, дори да си затрупан с работа: - Шефе, ще ме пуснеш ли за десетина дена, че тука ме разследват за едни апартаменти...
На този ден 23.05   1430 г. – Жана д'Арк попада в плен на бургундите, докато се опитва да освободи Компиен. 1498 г. – Джироламо Савонарола, италиански духовник и политически...