ЕС разследва Китай за нелоялна конкуренция

16.05.2013 | 11:20
по статията работи: Елица Елефтерова
За момента няма да бъдат предприемани ограничения, в търсене на взаимно решение
ЕС разследва Китай за нелоялна конкуренция

Европейският съюз предупреди, че може да разследва твърденията, че на китайските телеком фирми са били изплащани субсидии, което им е позволило да наводнят пазарите с евтина техника.

В ЕС се опасяват, че чрез незаконните плащания е възможно да е оказвана помощ на компании като Huawei Technologies и ZTE в Китай, за сметка на европейските производители като Ericsson, съобщава “Би Би Си”.

Брюксел обаче няма да действа незабавно, с надеждата, че може да бъде постигнато споразумение между двете страни. Китай е вторият по големина търговски партньор на ЕС, след САЩ.

"Европейската комисия взе днес принципно решение да започне служебно антидъмпингово разследване на субсидирането във връзка с вноса на мобилни далекосъобщителни мрежи и техните основни елементи от Китай", заяви еврокомисарят по търговията Карл де Гухт, цитиран от изданието.

Това решение няма да бъде активирано за момента, според Гухт, за да се даде “възможност за преговори за споразумение по взаимно съгласие с китайските власти”, допълни още той.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...