Евростат не е виждала досега реални данни за дълга на Гърция

08.09.2010 | 15:41
по статията работи:
Гърция бе единствената страна от еврозоната, която излъга за своите дефицити и суапови сделки, посочва сайтът "Ин нюз"
Евростат не е виждала досега реални данни за дълга на Гърция

Европейската статистическа служба Евростат не е виждала досега данни за това как реално е бил изчисляван дългът на Гърция. Това заяви генералният директор на службата Валтер Радемахер, цитиран от гръцкия сайт "Ин нюз".

Гърция бе обвинена, че е подправила данните за своя дълг. Шефът на Евростат каза, че реални данни неговата служба не е виждала досега - четири месеца, след като Гърция
получи спасителния пакет от 110 млрд. евро за излизане от кризата. Още през февруари Евростат поиска от Гърция статистически данни за нейния дълг, който в крайна сметка се оказа прекомерно висок и доведе до сегашната криза.

Такава статистика досега не сме виждали вече четири месеца, поясни Радемахер, като подчерта, че по-късно тозимесец екип на статистическата служба ще посети Атина.

Гърция бе единствената страна от еврозоната, която излъга за своите дефицити и суапови сделки, се казва в информацията на гръцкия сайт.

Южната ни съседка нееднократно бе обвинявана, че е подправила умишлено статистическите данни за бюджетния дефицит и държавния дълг, за да може да изпълни критериите за присъединяване към еврозоната през 2001 г. През 2004 г. срещу страната бе задвижена процедура за нарушения заради съмнителната достоверност на предоставените от нея статистически данни, припомня БТА.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...