Емитираме дълг до 360 млн. евро в Германия

02.10.2013 | 17:35
по статията работи: Ралица Стоянова
МСдаде зелена светлина на финансовото министерство за емитиране на външен дълг
Емитираме дълг до 360 млн. евро в Германия

Министерският съвет даде зелена светлина на финансовото ведомството за емитиране на външен дълг.

Министрите упълномощиха финансист номер 1 да предприеме необходимите действия за поемане на външен държавен дълг, деноминиран в евро по законодателството на Германия, в размер до 360 млн. евро.

Съгласно актуализирания бюджет за 2013 година Министерският съвет може да поема външен държавен заем, включително чрез емисии на държавни ценни книжа на международните пазари, в размер общо до 1 млрд. лв. или тяхната равностойност в друга валута при условията на последваща ратификация.

Реализирането на допълнителното външно финансиране в размер до 360 млн. евро чрез пласиране на дълг по законодателството на Германия ще доведе до диверсификация на дълговите източници за финансиране и инвеститорската база в български държавен дълг, както ще предотврати концентрация на бъдещи плащания по дълга, съобщават от правителствената пресслужба.

Заедно с облигациите за близо 400 млн. лв., които предстои да бъдат пуснати на вътрешния пазар, няма да се прекрачи лимитът от 1 млрд. лв. нов дълг, който хазната има право да емитира след актуализацията на бюджета.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Лейди София АД Предлага изключително богата гама чорапогащи и чорапи.
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
– Скъпи, за рожденият си ден искам нещо такова, като стъпя на педала му да вдига до 100 за под три секунди! – Домашно кантарче става ли?
На този ден 23.05   1430 г. – Жана д'Арк попада в плен на бургундите, докато се опитва да освободи Компиен. 1498 г. – Джироламо Савонарола, италиански духовник и политически...