Ентърджи подписва с главния изпълнител на проекта Марица-Изток 3 до края на септември

19.09.2001 | 15:01
по статията работи: econ.bg
Очаква се ремонтът да започне през август 2002 г.
Американската компания "Ентърджи" ще подпише до края на септември договора с главния подизпълнител - международен консорциум начело с германската компания "Бабкоп". Това каза Джон Кларк - директор управление "Активи" в  "Ентърджи" за Европа.

Американската компания очаква отговори от Борда на директорите на ОПИК и Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ и от десетина търговски банки в Европа, до които са изпратени информационни меморандуми. Първите два банкови  консорциуми са дали положителни сигнали досега. До края на 2001 г. ще завърши финансирането на проекта. Главният  подизпълнител - Международният консорциум начело с германската компания "Бабкоп", ще се подготви в продължение на шест месеца за започването на проекта. Това е времето, когато ще бъдат обявени търговете и подписани договори за доставка на резервни части, строителство, стоки и услуги.

Очаква се ремонтът да започне през август 2002 г. Стойността на проекта в ТЕЦ "Марица-Изток 3" е 470 милиона долара. 75 милиона от тях са определени за поръчки на стоки и услуги от български фирми за  над 75 милиона долара.

Проектът, който "Ентърджи" ще изпълнява в България, предвижда рехабилитация и модернизация на четирите генериращи мощности на ТЕЦ "Марица-Изток 3" с общ капацитет 840 мегавата и изграждане на сероочистващи инсталации. В резултат на проекта животът на централата ще бъде удължен с повече от 18 години, вредните емисии - значително намалени, а икономическата среда в района -  подобрена.

Перспективите пред енергийния пазар ще бъдат основна тема на дискусии по време на пленарната сесия Развитие на енергийния пазар – тенденции и перспективи, част от Икономическия форум за Югоизточна Европа (15-17 октомври, София). Желаещите да участват могат да се информират за подробностите на адрес www.biforum.org.

/Новините се предоставят от BEF News Desk/

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Момичета, ако търсите мъж, който: - помни рождения ви ден, - знае какво харесвате, - пази ваши снимки, - познава семейството ви и приятелите ви, - споделя спомените ви, Значи вие търсите Марк...
На този ден 21.01   1506 г. – По нареждане на папа Юлий II е образувана армията на Ватикана – Швейцарската гвардия. 1542 г. – Английският парламент осъжда на смърт за...