Закриват единната сметка на НАП до края на деня

28.02.2014 | 09:01
по статията работи: Мария Стоянова
Плащанията по нея се извършват до 11 ч.
Закриват единната сметка на НАП до края на деня
Снимка: Thinkstock/Guliver

Единната сметка на Националната агенция по приходите (НАП) ще функционира до края на днешния ден (петък, 28 февруари). Плащанията по нея могат да се извършват до 11 ч., съобщиха от агенцията.

След като досегашните банкови сметки на НАП бъдат закрити, те ще бъдат заменени с 4 нови сметки – за данъци, за социално-осигурителни вноски, за здравни вноски и за вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Информация за новите банкови сметки по териториални структури ще бъде достъпна на официалната интернет страница на НАП след 1 март 2014 г. От 4 март започват плащанията по новите сметки като гражданите сами ще избират кой вид задължение да погасяват. За всяка отделна сметка обаче остава правилото да се погасява тази с най-далечна дата.

Припомняме, че Конституционният съд определи "единната сметка", въведена от бившия финансов министър Симеон Дянков, за противоречаща на основните права на гражданите. При въвеждането и в края на 2012 г. стана възможно вноски за пенсии или за здраве автоматично да отиват за погасяване на данъци, като не можеше да се решава кое задължение да се покрива с предимство.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...