За референдума при липса на документи ни издават удостоверение

17.01.2013 | 14:55
по статията работи: Петя Бързилска
Ще бъде ускорено издаването на документи на хората, които са подали заявления
За референдума при липса на документи ни издават удостоверение

Звената "Български документи за самоличност" към СДВР и ОДМВР в страната ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват на референдума, съобщават от Министерството на вътрешните работи (МВР).

В седмицата преди провеждането на националното допитване за ядрената енергетика е създадена организация за гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок.

Ще бъде ускорено издаването на документи на хората, които са подали заявления. Тези, които са изгубили или повредили личните си карти пък ще получат удостоверения. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 януари 2013 г., ще бъдат издавани необходимите удостоверения.

За издаването на удостоверения гражданите лично подават искане от 21 януари до 17.00 ч. на 27 януари 2013 г. в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР. Удостоверенията се издават след заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта.

Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Документът обаче се издава, за да послужи само в деня на референдума – 27 януари 2013 г.

Те се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...