Златанова: ЕП не предлага спиране на евросредствата

01.04.2014 | 18:30
по статията работи: Симеон Досев
Вицепремиерът определи твърденията като спекулации
Златанова: ЕП не предлага спиране на евросредствата

Спиране на средства – нито има такава дума, нито има такова нещо. Не е хубаво да спекулираме с тези неща. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, която категорично опроверга твърденията, че финансовата комисия на Европейския парламент (ЕП) предлага да бъдат спрени плащанията по европрограми за България, съобщават от правителствената пресслужба.

„Нищо такова не предлага ЕП”, коментира Златанова.

По думите ѝ става дума за доклад на европарламента от 2012 г., който касае представянето на всички процедури и правила, по които ЕК управлява средствата на европейските данъкоплатци. В този доклад има параграф, който обръща внимание, че следва да се засили фокусът към България.

Златанова заяви, че става дума за политически документ, който все още е предложение и предстои да се обсъжда от Комисията по бюджетен контрол.

„Да не забравяме, че цяла Европа е в предизборна кампания и този тип политически изяви не бива да ни учудват и ще се засилват вероятно от всички страни, от страна на всички партии, за съжаление до европейските избори", заяви Златанова.

Вицепремиерът призова както българските, така и всички политици, да подхождат отговорно към тези въпроси, за да не заблуждават гражданите с неща, които не са в правомощията на един или друг орган.

Златанова припомни също така, че контролът върху разходването на европейските средства се осъществява от множество европейски и национални органи и то няма нищо общо с докладите на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...