ИАНМСП е партньор в провеждането на Националната клъстерна конференция в София Тех Парк

15.03.2019 | 14:40
по статията работи: econ.bg
На 26 и 27 март в София Тех Парк ще се проведе Национална клъстерна конференция. Събитието е под патронажа на Министерството на Икономиката и се организира в партньорство с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия
ИАНМСП е партньор в провеждането на Националната клъстерна конференция в София Тех Парк
Снимка: Пресцентър на ИАНМСП

На 26 и 27 март в София Тех Парк ще се проведе Национална клъстерна конференция. Събитието е под патронажа на Министерството на Икономиката и се организира в партньорство с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/, АРК Консултинг към Enterprise Europe Network-България и Асоциацията на Бизнес Клъстерите в България, в рамките на Европейските клъстерни седмици.

Целта на събитието е да създаде предпоставки не само за нови възможности пред българските клъстери и бизнес, както и да постави началото на традицията за провеждане на годишна клъстерна конференция, подобно на добрите практики, познати в държави като Румъния, Сърбия, Унгария, Полша, Естония, Норвегия и Дания.

За място на провеждането на конференцията е избран  София Тех Парк, чийто екип партнира както за организацията на събитието, така и ще се включи с дискусионен панел, в който ще се поставят темите за смисъла, предизвикателствата, мястото в икономиката на страната, успешните модели на работа и взаимодействието с държавата на тех парковете. 

Акцентът е поставен върху идустриите мехатроника и чисти технологии,  био технологии, нови технологии в креативните и рекреативните индустрии, ИКТ, автомобилна индустрия.

В програмата са включени теми насочени към:

Стартъп компании – иновации, финансиране, бариери и предизвикателства, успешни истории

Индустрия 4.0

Дигитализация – дигитални и иновационни хъбове

Външни пазари с трети страни извън ЕС (Китай, Централни азиатски републики)

Иновационен и клъстерен мениджмънт 

Клъстерни и иновационни политики 

Модели на създаване на мрежи - Европейска мрежа на клъстерните асоциации, инициираната от АБК

Привличане и задържане на таланти

Инструменти за финансиране

Конференцията е от типа “от бизнеса за бизнеса“ /B2B/ с идеята за насърчаване и подпомагане на българските фирми, предприемачеството и развитие на иновациите, както и за обединяването на стартъпите и представителите на бизнеса в клъстери за по-успешна интернационализация и конкурентоспособност. 

Регистрация: Участието в конференцията е безплатно, само чрез предварителна регистрация през официалния сайт на събитието. 

Официалният език на събитието е английски език. Симултанен превод е осигурен за приветствената част, в рамките на първия ден. Множество делегати от чужбина вече са заявили интерес за участие, което превръща конференцията в платформа за създаване на международни контакти и позициониране на Европейската сцена.  

При въпроси и необходимост от допълнителна информация, моля да се свържете с екипа на:  office@abclusters.org и/или Теодора Жилкова, tjilkova@veritascluster.com, тел: + 359 8888 444 91.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Катаджия спира кола... - Защо карате с превишена скорост? - Ами заседях се с приятели, празнувахме Великден, а пък жената сигурно се е притеснила. - Какъв Великден, той мина преди няколко...
На този ден 25.05   1572 г. – Григорий XIII е избран за папа. 1659 г. – Ричард Кромуел се отказва от титлата си Лорд-протектор (държавен глава) на Англия, което е начало на...