И Amazon.com спря да работи

20.08.2013 | 13:10
по статията работи: Момчил Лалев
Платформата не беше достъпна за около половин час. Google също имаше технически трудности преди дни
И Amazon.com спря да работи

Американският уебсайт за електронна търговия Amazon.com стана поредната популярна търговска платформа, която не беше достъпна онлайн за около половин час вчера (19 август), информира "Би Би Си".

Посетителите на сайта бяха посрещнати от съобщение: "Oops! We're very sorry! 500 Service Unavailable Error". Сайтът възстанови работа около половин час, след подадения сигнал от потребителите на новинарския сайт Reddit.

Междувременно и разделът за поддръжка на уебсайта на Intel беше недостъпен за известно време в понеделник (19 август).

Технологичният гигант Google пък имаше технически трудности в събота (17 август). Това засегна всички услуги на американската корпорация в продължение на пет минути. Анализ на компанията GoSquared информира, че повредата е причинила спад от около 40% в интернет трафика. От Google не коментират причината.

Интернет страниците на Microsoft Outlook.com и от New York Times също се сблъскаха с технически проблеми.

От Microsoft се оправдаха относно тридневното прекъсване на имейл сървъра им поради възникнал проблем с услугата за временно съхранение на данни.

От New York Times заявиха от своя страна, че "вътрешен проблем" със сървърите е направил уебсайта им недостъпен за около два часа в сряда (14 август).

"Това е доста необичайно. Редица от нашумелите сайтове да имат технически прекъсвания в отстояние на няколко дни един от друг. За хората е важно да знаят точно какви са причините за тези инциденти, защото последиците от тях са огромни", казва Крис Грийн, технологичен анализатор в консултантската компания Davies Murphy Group.

"Потребителите и търговците на дребно, които използват Amazon.com не бяха в състояние да купуват и продават стоки в продължение на половин час и това се случи без абсолютно никакво предупреждение", допълни Грийн.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...