КЗК разреши придобиването на "Икономедия" АД

16.05.2011 | 12:27
по статията работи:
Новите собственици на издателя на вестниците "Дневник" и "Капитал" са "ТЗмедиа" ЕООД и "Агенция за инвестиционна информация" ЕООД
КЗК разреши придобиването на "Икономедия" АД

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на съвместен контрол от страна на "ТЗмедиа" ЕООД и "Агенция за инвестиционна информация" ЕООД върху "Икономедиа" АД посредством закупуване на 49% от капитала на " Икономедиа" АД от ТЗмедиа" ЕООД. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.

В настоящия случай сделката е насочена към придобиването на съвместен контрол върху цяло предприятие, а именно придобиване от страна на " ТЗмедиа" ЕООД на 49% от капитала на "Икономедиа" АД, който издава вестниците "Дневник" и "Капитал", по силата на Споразумение от 22.12.2010г.

Въз основа на извършеното проучване КЗК е установила, че придобиващото съвместен контрол предприятие, включително предприятията от неговата икономическа група, не осъществяват стопанска дейност на територията на страната, която да се припокрива с дейността на предприятията от икономическата група "Икономедия"АД, както и с предприятията от групата на г-н Иво Прокопиев, към която се отнася и "Агенция за инвестиционна информация" ЕООД.

Поради това не са налице съответни продуктово-географски пазари, върху които концентрацията да окаже въздействие. Това се дължи на липсата на хоризонтални или вертикални ефекти, или на отношения на свързани пазари, които да възникват като следствие от извършването на концентрацията. Следователно, не са налице данни и доказателства, че нотифицираната сделка би могла по какъвто и да е начин да засегне ефективната конкуренция на пазара.

С оглед на гореизложеното Комисията счита, че концентрацията следва да бъде безусловно разрешена.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден 23.05   1430 г. – Жана д'Арк попада в плен на бургундите, докато се опитва да освободи Компиен. 1498 г. – Джироламо Савонарола, италиански духовник и политически...