Какво ще стане утре, ако Великобритания остане в ЕС?

13.08.2017 | 11:15
по статията работи: econ.bg
Оставане на Великобритания в ЕС определено ще е победа за всички про-европейски партии на стария континент и най-вероятно ще отслаби националистичните течения в различните европейски държави
Какво ще стане утре, ако Великобритания остане в ЕС?
Снимка: БГНЕС

Много повече внимание през последните дни бе отделено да се обяснява какво ще се случи, ако Великобритания напусне ЕС и много по-малко какво ще стане, ако остане.

Първо паундът се очаква да скочи с до 6% спрямо долара. В допълнение поскъпването на британската валута се очаква да продължи и през следващата една година и да достигне нива от 1.56 спрямо долара. Поне такова мнение се изразява от анализатора Бил Онийл от UBS.

Акциите се очаква да отбележат сериозен ръст, като сред най-печелившите се очаква да са тези на компании като Barclays и Ryanair. Според анализатори като MS, останалите европейски индекси ще регистрират дори по-голямо повишение.

Лихвите по облигациите се очаква да се повишат сериозно, като инвеститорите ще захвърлят правителствените облигации в търсене на по-рискови активи, според анализатори от Deutsche Bank.

Подобно действие може да означава повишение на лихвите в световен мащаб. Отпадането на излизането на Великобритания като рисков фактор, ще позволи на централните банки в много по-голяма степен да се фокусират върху инфлацията и начините да я ограничават.

Инвеститорите ще следят с особен интерес доклада относно инфлацията на централната банка на Великобритания, който ще бъде оповестен през август.

Оставане на Великобритания в ЕС определено ще е победа за всички про-европейски партии на стария континент и най-вероятно ще отслаби националистичните течения в различните европейски държави.

В допълнение можем да станем свидетели на спад при така наречените „спасителни валути“, като йената и швейцарския франк. Златото също може да поивтинее при подобен вот.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Лейди София АД Предлага изключително богата гама чорапогащи и чорапи.
И - Трейнинг ООД Обучения по мениджмънт, маркетинг и продажби.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
- Кво ти става бе, Пешо, що се пулиш така?  - Мани, не е за разправяне... тъста си сменил пола...  - Голяма работа, бъди европеец!  - Ти луд ли си бе, не разбираш ли, че вече имам...
На този ден 14.01   1477 г. – Московският велик княз Иван III завладява Новгород. 1539 г. – Испания анексира остров Куба. 1690 г. – В Германия е създаден духовият...