Колко умен може да бъде вашият дом или офис?*

16.12.2010 | 15:33
по статията работи:
Фирма Ambitio пуска на пазара у нас нови решения за домашна автоматизация (Home Automation)
Колко умен може да бъде вашият дом или офис?*

*Информация на партньор на Econ.bg

Доставчикът на технологии за дома Ambitio пуска на българския пазар ново поколение решения за домашна автоматизация (Home Automation). Това е концепция, позволяваща интелигентното управление на всички електрически инсталации в един дом или офис. Предлаганите от Ambitio системи са произведени от лидери в Home Automation сектора, като Bticino, Legrand, Netdothome, Schneider Electric и др.

„Домашната автоматизация позволява не само да се чувствате по-удобно в своя дом, а и да спестите време, да живеете по-сигурно. Home Automation е концепция, която ни позволява едновременно да намалим разходите си и да живеем в унисон с околната среда. Убедени сме, че предстои революция в този сектор и тя няма да подмине и нашата страна. Затова решението ни да се насочим към него, предлагайки едни от първите цялостни решения за автоматизирана домашна среда, беше съвсем естествено" - посочва Димитър Христов, собственик на фирма Ambitio.

Предлаганите от компанията системи повишават значително добавената стойност на един дом, превръщайки го от обикновена жилищна постройка в среда, изцяло съобразена с вкусовете и необходимостите на неговите обитатели. Автоматизираните системи позволяват бърза и лесна връзка с всички инсталации във вашия апартамент или къща. Само с едно натискане на елегантния чувствителен на допир екран, с мишката на компютъра или просто чрез съобщение от вашия мобилен телефон имате възможност да управлявате осветлението, щорите, мултимедията, отоплението и системите за сигурност. Освен това можете да създадете по най-бързия начин желаната от вас атмосфера, чрез предварително зададени сцени. Сцена „Романтика" например позволява с едно натискане на бутона от вашето дистанционно управление да създадете приглушено осветление, да свалите шорите и да пуснете любимата музика. Сцена „Работа" от своя страна може да създаде необходимите условия за концентрация в работните ангажименти. Възможностите са неограничени, а очакваният ръст на Home Automation пазара гарантира, че скоро в тази сфера ще видим редица нови функционалности.

„Добрата новина е, че броят на компаниите в сектора за домашна автоматизация се увеличава непрекъснато и от смятана за екстра, достъпна само за по-заможни хора, тази технологична сфера вече се превръща в необходим и достъпен елемент от всеки модерен дом" - убеден е Димитър Христов. Фирма Ambitio вече стартира и нов сайт, посветен на домашната автоматизация - http://www.homeautomation.bg/ , а всеки желаещ може да се увери във възможностите на решенията в новоизградения демонстрационен център на адрес Бул. България, N 60 - шоурум Ambitio.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...