Лиляна Павлова доволна от рехабилитацията на пътя Ахтопол - Резово

05.08.2012 | 11:34
по статията работи: Елица Елефтерова
По думите й несравнимо е движението, когато човек направи паралел между пътя Царево - Ахтопол и новото трасе от Ахтопол до Резово
Лиляна Павлова доволна от рехабилитацията на пътя Ахтопол - Резово
Снимка: Sxc.hu

Има много добър напредък по цялостната рехабилитация и разширяване на пътя Ахтопол - Резово, коментира в интервю за Агенция "Фокус” Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, която направи проверка на ремонта на трасето.

"Остават две по-сериозни съоръжения за довършване – това са двата моста, но всичко останало виждаме, че вече е достигнато до последен пласт. Остава износващият пласт да се постави и маркировката, което означава, че рехабилитацията е почти накрая. Пътят вече е използваем, така че движението може да бъде много по-сигурно и безопасно”, каза Павлова.

По думите й несравнимо е движението, когато човек направи паралел между пътя от Царево до Ахтопол, който е в изключително лошо състояние, и новото трасе от Ахтопол до Резово. Павлова е наложила “да се анализира какви са възможностите да се проектира и да се остойности” ремонтът на този път и да започне ремонтът му.

Материали от разрушените незаконни постройки на "Златна перла” се използват за пътища в Община Царево, смята регионалният министър.

"Безспорно, това премахване води след себе си до последващи промени. Толкова много бетон в тази природа трябва да бъде разрушен, извозен и цялата територия трябва да бъде рекултивирана. Радвам се, че абсолютно всички постройки, цялото незаконно строителство, е изцяло премахнато. Има специално доставени машини и трошачки, които да натрошат материала от това, което е премахнато. Поетапно имаше много камиони, които да го извозват, което е положително и явно ангажиментът за извозване на този материал се спазва”, каза Лиляна Павлова.

По думите й от съборените незаконни постройки има материал, който е доста добър. След като бъде натрошен, може да бъде използван за направа по-малки общински пътища, четвъртокласни или там, където липсват изобщо пътища. Това би била една много добра основа.

По ремонта на пътя за Малко Търново изпълнителят работи, но не с темпото, с което министърът иска. "Още веднъж съм казала - по-сериозен контрол, за да може така, както самият изпълнител пое ангажимент до края на годината, този път да бъде довършен. Все още има тези предпоставки, но ще трябва явно сериозно да се стегне дисциплината от страна на изпълнителя, тъй като не съм много доволна от всичко, което виждам”, каза Лиляна Павлова.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Китаец влиза в супермаркет и казва: - Чан чун жмън пън Кока Кола! Продавачът нервен: - Чакай малко, ве, много бързаш… нищо не разбрах! Да ти дам две бутилки к`во?
На този ден 25.05   1572 г. – Григорий XIII е избран за папа. 1659 г. – Ричард Кромуел се отказва от титлата си Лорд-протектор (държавен глава) на Англия, което е начало на...