Лондон се надява на добро търговско споразумение с Анкара след Брекзит

12.09.2018 | 11:30
по статията работи: econ.bg
Лиъм Фокс и Рухсар Пенджан ще бъдат председатели на днешното заседание на съвместния британско-турски икономически и търговски комитет
Лондон се надява на добро търговско споразумение с Анкара след Брекзит
Снимка: БГНЕС

Британският министър за международна търговия Лиъм Фокс днес се среща в Лондон с турския министър на търговията Рухсар Пенджан в рамките на британско-турски бизнес форум. На фона на задаващия се Брекзит Великобритания ще разчита в бъдеще на сключване на свободни двустранни споразумения със страни извън ЕС. 

Лиъм Фокс и Рухсар Пенджан ще бъдат председатели на днешното заседание на съвместния британско-турски икономически и търговски комитет. Събитието е добра възможност за британски и турски компании да установят контакти на правителствено ниво с цел укрепване и разширяване на двустранните икономически и търговски връзки, както и за насърчаване на инвестициите. Лондон храни надежди, че ще постигне добро търговско споразумение с Анкара след като Обединеното кралство напусне ЕС догодина. 

По-рано британският министър отговарящ за търговията, Грег Хандс, бе заявил, че при посещението му в Истанбул е установил, че Великобритания продава повече стоки на Турция, отколкото на Русия, Бразилия или Мексико и че е вторият по-големина инвеститор в Турция. 

Британското правителство неведнъж е изтъквало, че Турция е ценен партньор на Великобритания в борбата срещу тероризма и съюзник в НАТО. Критиците обаче казват, че британските власти опасно се заиграват със страна, където постоянно се нарушават човешките права.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...