МВР увери, че спешният телефон 112 няма да спре да работи

23.08.2017 | 17:30
по статията работи: econ.bg
Това заяви вътрешният министър Валентин Радев след заседанието на кабинета
МВР увери, че спешният телефон 112 няма да спре да работи
Снимка: БГНЕС

Спешният телефон 112 няма да спре да работи, въпреки че няма избрана нова фирма за поддръжката на системата. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев след заседанието на кабинета в сряда по повод медийни публикации, че системата за спешни повиквания е пред катастрофа, защото търгът за поддръжката й е прекратен, а нов не е обявен. Министър Радев обясни, че макар да няма нов договор за поддръжка на системата, това се прави от фирмата изпълнител от предишния търг.

Проверка на МВР е установила, че от 600 хиляди обаждания на спешния телефон за последния месец и половина само при 130 е имало грешки в адреса, но това не е довело до фатално забавяне на спешна помощ, пожарната или полицията. 

Обществената поръчка за избор на фирма, която да поддържа системата на тел.112 беше спряна от министъра на вътрешните работи през юни т.г. "Беше намерен дефект в нея и това беше основанието. 

Усещах се притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженията си по този договор. Имаме известни слабости в министерството назад във времето, тъй като не са плащани пари за поддръжка. Договаряме с представител на небългарска фирма, които са вършили нещата досега, да продължават да ги вършат, без това да е в ущърб на гражданите", коментира вътрешният министър. Той е уверен, че ще се постигне оптимална цена за поддръжката. "Отправям апел към фирмата да бъдат по-конструктивни към нас. 

Да, те ще продължат, така се е случило, че договорът е такъв и те би трябвало, а и няма кой друг, да продължат поддръжката на тел. 112. Да не се подвеждат по това, че идвайки председателството, министерството и държавата ни могат да бъдат притискани с условия, които считаме за неприемливи", заяви Радев.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...