Огромни намаления по морето в разгара на сезона

21.07.2014 | 08:00
по статията работи: Мария Стоянова
Хотелиери отчитат отлив на туристи
Огромни намаления по морето в разгара на сезона
Снимка: Булфото

В разгара на летния сезон се наблюдава необичайна тенденция в морските ни курорти. Огромен спад на цените за нощувки е регистриран, като в сайтовете за колективно пазаруване се наблюдават оферти с до 50% намаление. Дори и това обаче не помага на хотелиерите да запълнят обектите си, коментират от бранша.

За сравнение по същото време миналата година се наблюдаваше огромен наплив на туристи у нас. Заради кризата в Украйна, наводненията и проливните дъждове обаче в момента дори се очаква свободните стаи да растат.

По северното Черноморие също отчитат по-слаба заетост на базата спрямо същия период на миналата година. В момента хотелите в Балчик са пълни едва между 60 и 75 на сто, докато миналата година по това време заетостта е била 85 на сто, каза за "Стандарт" Десислава Кирякова - представител на БХРА в морския град и управител на хотел.

"Имаше анулирани резервации заради дъждовете през юни и последвалите информации, особено в румънските медии, а и в други страни - за зараза в морето. Наводненията също отказаха туристи. При нас, а и при колеги, имахме анулирани резервации от румънци, руснаци, дори и българи“, заяви още тя.

Хотелиери коментират, че причината за слабия сезон е лошото стечение на няколко обстоятелства. От една страна са лошото време и наводненията, които прогониха много от туристите. От друга страна има голям отлив и от западни летовници, който е необясним. Кризата в Украйна пък нанесе допълнителен удар и намали резервациите както от Украйна, татка и от Русия, твърдят хора от бранша.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...