Основателят на Alibaba стана най-богатият човек в Китай

23.09.2014 | 11:20
по статията работи: Мина Стойчева
Състоянието на Джак Ма е нараснало с нас 614% от началото на годината
Основателят на Alibaba стана най-богатият човек в Китай
Снимка: Alibaba

Джак Ма, който е основател и изпълнителен директор на интернет платформата за търговия Alibaba, стана най-богатият човек в Китай със състояние, оценявано на 25 млрд. долара. От началото на годината неговото богатство е нараснало с 614,6% или с общо 22,1 млрд. долара, показва индексът на милиардерите, съставен от „Блумбърг“.

Джак Ма изпревари сънародника си Уанг Джинлин, който е собственик на компанията за недвижими имоти Wanda. Сега той се нарежда на второ място с 24,2 млрд. долара в сметката си, показват изчисленията в годишната класация на най-богатите хора в Китай.

Половината от топ 10 на супер богаташите в Китай развиват бизнеса си именно в сферата на технологиите. Сред тях е Пони Ма, който е основателят на Tencent Holdings. Той е на пето място със състояние от 18,1 млрд. долара. След него се нарежда шефът на Baidu Inc Робин Ли с богатство, равняващо се на 17,5 млрд. долара, пише „Ройтерс“.

През изминалата седмица китайската компания Alibaba пусна на борсата в Ню Йорк свои акции за първи път. Големият интерес към тях повиши значително единичната цена на ценните книжа. От компанията преди време обявиха първоначална стойност в размер на 69 долара. Заради засиленото търсене на борсата в Ню Йорк акциите 93,89 долара или с 38% над първоначално обявената от Alibaba стойност. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...