Основен акцент в управленската програма на Порожанов ще бъде развитието на рибарството и аквакултурите

31.08.2017 | 17:15
по статията работи: econ.bg
Министърът на земеделието обеща още държавни пари за борбата с градушките, ще търси помощ и от застрахователите
Основен акцент в управленската програма на Порожанов ще бъде развитието на рибарството и аквакултурите
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че се цели пълно покритие на земеделските земи и на населените места при борбата с градушките. Той уточни, че ще се осигури държавно финансиране за тези дейности и допълни, че е важно да бъдат ангажирани застрахователните компании и общините, съобщиха от министерството.

Днес Порожанов представи акцентите в управленската си програма. Основен приоритет ще бъде развитието на рибарството и аквакултурите. Многофункционалното управление на горите и строгият контрол върху качеството на храните са другите акценти, върху които министерството ще положи най-много усилия.

Порожанов обясни, че се работи за финансовата стабилност на "Напоителни системи". Той допълни, че се провежда инвентаризация на активите на дружеството и се очаква финансовата 2017 г. да приключи на печалба.

"Ще има споразумение с всички кредитори, а основна цел е повишаване събираемостта на приходите. Предстои подготовка за кандидатстване по европейски програми", уточни още министърът.

Той подчерта, че вече са прокарани законодателни промени за безопасността на храните, които са съобразени с изискванията на бранша и Европейската комисия. Приет е и нов Закон за храните от Министерския съвет, съгласуван е и проектът на Закон за хранителната верига.

Порожанов посочи, че е създадена организация за осигуряване дървата за огрев за предстоящия зимен сезон. Създадени са 55 временни и 5 постоянни горски контролни пункта с цел контрол на сечта. Изпълнителната агенция по горите и държавните горските предприятия вече са предприели мерки за борба с корояда.

Във връзка с получените сигнали за преотдаване на земеделска земя на несобствени имоти чрез договори за наем Порожанов увери, че няма регистрирани договори, за които не е доказана връзката със собственика.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
Работник се оплаква на техническия ръководител:  - Шефе, лопатата се счупи!  - Няма страшно, бе! Подпри се на багера...
На този ден 14.11   1308 г. – Полският град Гданск е завзет от кръстоносците, а жителите му са подложени на сеч. 1770 г. – Шотландският пътешественик Джеймс Брус открива извора на...