Откриха сериозен пробив в сигурността на интернет трафика

09.04.2014 | 09:44
по статията работи: Мария Стоянова
Дефектът е съществувал повече от 2 години
Откриха сериозен пробив в сигурността на интернет трафика

Експерти откриха огромен пробив в сигурността на интернет трафика, който прави данните на милиони потребители в световен мащаб уязвими за кражба от хакери, съобщава „Ройтерс“.

Това е един от най-сериозните проблеми, засягащи сигурността в интернет пространството, открит през последните години. Дефектът е наречен „хартблийд“ (Hartbleed – сърдечно кървене).

Експерти от Google и от фирмата за онлайн безопасност Condemon вече са призовали Министерството на вътрешната сигурност в САЩ да посъветват бизнес сектора в страната да преразгледа сигурността на сървърите си и да провери дали използва засегнатата технология за кодиране OpenSSL. Тя е предназначена да защитава важна информация на потребителите, включително пароли, интернет адреси, чатове, банкова информация, данни за здравно осигуряване и други.

Жертвите на хакерски атаки, вследствие на новооткрития пробив в сигурността, не могат да разберат дали са били атакувани и според много специалисти в областта това се явява най-притеснителният аспект, тъй като бъгът е съществувал в продължение на 2 години.

Експерти призовават всички уязвими уебсайтове да премахнат открития пробив в сигурността, колкото се може по-бързо, тъй като той е вече публично достояние и милиони хакери ще го използват, за да осъществят целите си.  

Оцени статията:
1.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 10.04   428 г. – Несторий става патриарх на Константинопол. Три години по-късно е свален от поста заради обвинения в ерес. 837 г. – Халеевата комета прави най-близкия...