Откъде да получите декодер за цифрова телевизия

14.08.2013 | 15:00
по статията работи: Ралица Стоянова
Хората в отдалечени селища с ваучери могат да получат устройствата на място
Откъде да получите декодер за цифрова телевизия

Гражданите, с право на ваучер за цифрова телевизия, които живеят в отдалечени селища, имат право да получат декодер и на място. В този случай, както и при интернет поръчка, получателят на безплатно устройство не плаща за доставката.   

Търговските вериги за електроника, които спечелиха обществената поръчка, обявена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за първия етап от осигуряването на декодери за социално слаби, са предложили различни механизми за продажба срещу ваучери. Освен купуването на устройствата за приемане на цифрова телевизия в търговските обекти, се предлага онлайн продажба, както и доставка на място, там където магазините нямат представителства.

Североизточен район, който обхваща административните центрове на агенцията за социално подпомагане Варна, Добрич, Търговище и Шумен, се обслужва от магазини „Зора“. За социално слабите, възрастните и хората с увреждания в селища, където няма търговски обекти на веригата, представители на изпълнителя са поели ангажимент веднъж месечно да осигуряват доставка на място. За целта се изготвя график след съгласуване на датите за посещение с местните органи на управление. Графикът и точните дати се оповестяват на място, като най-често това са пощенските станции, в които се предоставят декларациите и ваучерите.  

Доставчикът на декодери на територията на район „Оборище“, София, „Технополис“, осигурява декодери срещу ваучер не само в търговските си обекти в района, но и чрез продажба онлайн. „К и К електроникс“, който снабдява социално слабите с декодери срещу ваучер в Северозападен район (Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен) осигурява три възможности - получаване в търговски обекти, онлайн продажба и доставка на място. Всеки от търговските обекти разполага с машина за прочит на ваучери за проверка на тяхната автентичност. 

Хората, които са получили ваучери за декодер, трябва да запазят напълно целостта на документа, тоест той не бива да бъде сгъван, навиван или подчертаван. При онлайн продажби хората с ваучер трябва да отправят запитване на сайта на изпълнителя, спечелил обществената поръчка в тяхното селище. Ваучерът служи за купуване на декодер не само за ефирна цифрова, но и за сателитна и кабелна телевизия. Информация може да бъде получена от продавач-консултантите във всеки търговски обект.

Социално слабите българи в  Северен централен, Югозападен и Югоизточен район, ще бъдат обхванати от втория етап от осигуряването на устройства за цифрова телевизия срещу ваучери.

Оцени статията:
1.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...