От 5 юли пътуването до морето няма да е същото

13.06.2013 | 10:55
по статията работи: Ралица Стоянова
Очаква се тогава да бъде пуснат последният участък от магистрала "Тракия"
От 5 юли пътуването до морето няма да е същото
Снимка: inews.bg/Марио Евстатиев
Още по темата

Mагистрала "Тракия” ще бъде готова около 5 юли, съобщи директорът на Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Лазар Лазаров пред bTV. Започва полагането на последните 7 км асфалт по аутобана.

„Магистралата трябва да е готова до края на юни, но договорът на изпълнителя е 15 юли. Необходими са около 5 дни за приемателната комисия, така че около 5 юли бъдещите ползватели ще могат да пътуват по магистралата, обясни Лазаров. 

"Магистралата ще бъде пусната, когато бъде готова,” декларира и изпълнителният директор на строителната фирма PST Холдинг Иван Иванов, според когото няма да има никакви проблеми с получаването на Акт 16 за отсечката.

"Трудности съпътстваха целия проект, ще се пишат учебници по пътно строителство за магистрала "Тракия”. Това е най-дългият и най-трудният проект,” допълни Иванов. По думите му, ако на 1 юли България има готова "Тракия”, това ще бъде историческо събитие – страната за първи път ще има цяла магистрала, която да свързва два важни града – София и Бургас.

Магистралата се строи от 40 години. Инж. Лазар Лазаров уточни, че от 1974 г. насам строителството е спирано многократно заради липса на средства, но завършването на магистралата е станало възможно благодарение на европейските фондове.

Магистрала "Струма” пък ще бъде довършена през следващия програмен период – 2014-2020 г. Тогава предстои изграждането на най-сложния лот 3, в който има 15 км тунелни участъци. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 12.04   238 г. – Римският император Гордиан II загива в битка с Максимин Трак, а баща му, съимператор Гордиан I се самоубива, научавайки за смъртта на сина си. 467 г....