Подобряват бизнес развитието на регион Пловдив

21.03.2014 | 15:30
по статията работи: econ.bg
9 общини и 2 клъстера подписаха меморандум за "Тракия икономическа зона"
Подобряват бизнес развитието на регион Пловдив

Ние продължихме процеса  на обединяване на публично-частните действия в привличането на инвеститори и разкриване на нови работни места, започнат през месец май миналата година. Тогава 8 общини подписаха меморандум за сътрудничество при разработването и изграждането на железопътен ринг за развитието на Пловдивски регион.

Това заяви председателят на УС на "Клъстер проектиране и строителство" инж. Пламен Панчев при подписването на меморандум за сътрудничество при развитие на икономически проекти на територията на Област Пловдив от кметовете на общините Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи, Стамболийски и Пловдив.

Кум меморандума се присъединиха и два клъстера - "Клъстер проектиране и строителство" и "Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив".

В документа е записано, че чрез развитието на икономическата зона, която обединява 6-те индустриални зони в района на Пловдив - "Тракия икономическа зона", ще се постигнат стратегическите цели: развитие на регион Пловдив, подобряване мобилността на работната сила, осигуряване достъп до работни места в индустриални, логистически и търговски обекти, подобряване на обществената, жилищната и бизнес средата.

По време на срещата стана ясно, че оперативното ръководство на проект "Тракия икономическа зона" е възложено на "Клъстер проектиране и строителство". 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
- Къде си?! - Реших да изчезна за малко, да видя дали изобщо ще усетиш отсъствието ми, дали ще ти липсвам поне малко. - Хайде да престанеш с глупостите, а?! - Добре де, шефе, идвам...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...